KÖ-vek és az Excel tábla felértékelődése a HSM 41. találkozóján

Forrás: turizmus.com

 2021. március 03. 09:13

Március 1-jén az online térben rendezték meg a HSM (Hospitality Sales and Marketing) szakmai baráti kör 41. találkozóját.

Vendéglátósok és éttermek a Covid előtt, alatt és után. Hogy készülnek az újranyitásra? – ez volt a témája a HSM baráti kör márciusi találkozójának.

Semsei Rudolf, a Vak Varjú éttermek és a Budapest Partyservice tulajdonosa elmondta, hogy a Covid miatt ezerszer jobban oda kell figyeljenek a költségekre, ezért az Excel-tábla szerepe felértékelődött. Kiemelte, hogy az eddigieknél is sokkal jobban bele kell vonni az összes dolgozót a döntéshozatali folyamatokba. A járvány hatására kiszállítással is foglalkoznak.

Barna László, Vadász László, Szerepi Szabolcs, Semsei Rudolf és Csobota-Kis Árpád

Fotó: HSM

A cégben minden évben meghatároznak egy filozófiát, amit KÖ-veknek hívnak. Az eddigi KÖ-vek a következők voltak: KÖ-zönség, KÖ-zösség, KÖ-zvetlenség, KÖ-vetkezetesség, KÖ-lcsönösség.

Az újranyitást fokozatosan képzeli el, a piaci igények alakulásával összhangban.

A Covid előtti időszakban végre elindult egy minőségi fejlődés a dolgozók hozzáállását, szaktudása tekintve. Félő, hogy ez a Covid utáni időszakban nehezen lesz újraépíthető – hangsúlyozta Semsei Rudolf.

Elmondta azt is, hogy annak ellenére, hogy a vidéki vendéglátás sokkal gyorsabban fog felfutni, mint a budapesti, nem tervezi a vidéki terjeszkedést.

Vadász László, a Thermál Hotel Visegrád éttermi vezetője kiemelte, hogy sikerült az összes dolgozójukat megtartani. Jelenleg a ház nyitás előtti felkészítésével foglalkoznak, és a dolgozóikat tréningezik. Az éttermi és wellnesskínálat bővítésén dolgoznak. Folytatni fogják azt a tavaly bevezetett gyakorlatot, hogy a vendégek az előételt, a levest és a desszertet büfébázisban, a főételeket pedig tányérszervízben kapják meg.

A Thermál Hotel Visegrád is foglalkozott kiszállítással, de csak a karácsonyi-szilveszteri időszakban és Valentin-napon.

Szerepi Szabolcs, az Etyeki Kúria Kft. nemrégiben kinevezett üzletfejlesztési vezetője elmondta, hogy a legfontosabb feladatai közé tartozik az a la carte vendéglátás kialakítása, az esküvői kínálat bővítése,  valamint a célcsoportokkal való intenzívebb kommunikáció és értékesítés. Tudatta, hogy több ismert budapesti szállodás és vendéglátós csatlakozott a kúria csapatához.

A találkozón a szervezők bejelentették, hogy a HSM alapításának 10. évfordulójára március 29-én, hétfőn ünnepséggel készülnek, melyre meghívják a 2011-es alapítókat.