Kockázatmentes szálláshelyeket keresnek a magyarok

Forrás: turizmus.com

 2020. június 29. 17:12

Az ügyféligényekkel összhangban új szűrőcsoportokat vezetett be a Szallas.hu. A vendégek jelentős része keresi a konckázatmentes szálláshelyeket, például az önálló házakat.

A május közepére lendületet kapó foglalási kedv további növekedésével számolt a Szallas.hu, sejtésük pedig beigazolódni látszódik.

"Vannak már olyan napok, amik messze lekörözik a tavalyi azonos napon leadott foglalások számát, és azok összértéke is felülmúlja a tervünket" – mondta Szigetvári József, a Szallas.hu Csoport vezérigazgatója.

Annak érdekében, hogy minden segítséget megadjanak ahhoz, hogy a vendégek megtalálják a leginkább kockázatmentes szálláshelyeket, június elején bevezették a Maradj biztonságban! szűrőcsoportot.

Szűrőkkel segíti az oldal a biztonságos szálláshelyválasztást

Fotó: Szallas.hu

"Bekértük az ügyfélszolgálatos kollégáktól a leggyakoribb kérdéseket, ami jó alap volt ahhoz, hogy rálássunk az igényekre" – ismertette a részleteket a vezérigazgató.

Ezek a következők voltak: lehet-e már utazni, nyitva vannak-e a szálláshelyek; lesz-e más vendég is a szálláshelyen; lehet-e használni a wellnesst vagy a medencét; hogy lesz az étkezés; mennyire biztonságos a szálláshely, mit tesz ennek érdekében. Ezzel párhuzamosan a szálláshelyek adatlapján feltüntetésre kerül minden óvintézkedés és előírás, amit a biztonságos tartózkodásért tesznek meg.

A szűrők bevezetését követő 3 napban már több mint 10 ezer alkalommal használták közülük kereséskor a legnépszerűbbeket, melyek az önálló ház, a saját konyhás apartman, az előleg nélkül fizethető és az ingyen lemondható opciók voltak.

"A szűrőcsoport bevezetésével és az egészségügyi, higiéniai óvintézkedések részletezésével csökkentjük a bizonytalanságot az emberekben, bizalmat ébresztünk a szállásadók iránt, csökkentjük az ügyfélszolgálat felé irányuló megkereséseket, és mindezek együttes eredményeként várhatóan növelni tudjuk a foglalások számát" – foglalta össze Szigetvári József.

9 nap alatt ezekre kerestek a legtöbben:

  • önálló ház: 38 814 (a teljes szűrőlistán 2., a félpanzió előzi meg)
  • apartman saját konyhával: 27 180 (a teljes szűrőlistán a 6.)
  • előre fizetés nélkül: 23 498 (a teljes szűrőlistán a 8.)
  • lemondási díj nélkül: 17 369 (a teljes szűrőlistán a 10.)
  • saját kerthelyiség: 7 260 (a teljes szűrőlistán a 23.)