A hét főbűnre hangolt koktélokkal és csúcskilátással vár a Hilton skybárja

Forrás: turizmus.com

 2023. július 02. 17:21

Budapest legmagasabban fekvő ötcsillagos szállodájának a tetején, elképesztő panorámával nyílt meg egy éve a White Raven Skybar&Lounge. A második szezon nyitányára újraalkották az ital- és bárételkoncepciót, amelyet személyesen is tesztelhettünk a minap.

A Hilton Budapest – amelyet a világ 10 legszebb panorámájú szállodája között tartanak számon – története során már sok elképzelés született az épület tető részének hasznosításáról. A lenyűgöző panorámát mindenképpen szerette volna megosztani a tulajdonos Danubius Hotels valamilyen formában a vendégekkel, így született meg a White Raven Skybar & Lounge. A tavaly júliusban megnyílt bár kínálatával és programjaival azon gondolat köré épült, hogy minden érzékszervre hatni tudjon. A helynek igen találó nevet adtak, egyrészt csak innen látható a két holló a Mátyás-templom tetején, másrészt a bárból élvezhető ritka szép panorámára is rímel a „fehér holló" elnevezés.

Skybar a Hilton nyolcadik emeletén

Fotó: Danubius Hotels

Az első szezonját zajos sikerrel záró White Raven – amely tavasztól késő őszig tart nyitva – a nyugati országokban már mindennaposnak számító bárkultúrát szeretné népszerűsíteni, amelyben az esti program szerves része egy minőségi italt elfogyasztása – és ehhez a budavári Hilton nyolcadik emelete egészen kivételes környezetet kínál. Céljuk ezen a területen piacvezető szerepet betölteni, utat és irányokat is mutatni – hallottuk az idei szezon újdonságait bemutató sajtóeseményen.

Budapest több mint 200 fokos panorámája élvezhető a White Ravenből

Fotó: Danubius Hotels

Míg az első szezonban a kifejezetten ide tervezett különleges signature koktélok a névadó holló hét faroktollának legendájához kapcsolódó személyiségjegyeket testesítették meg, az idei év signature koktéljait a keresztény tanítás szerinti "hét főbenjáró bűn" ihlette, melyek latin nevükkel szerepelnek az itallapon: Iracundia – harag, Invidia – irigység, Superbia – kevélység, Luxuria – bujaság, Gula – torkosság, Acedia – restség és Avaritia – fösvénység. Ezekről mesél az italok megjelenése, színe, tartalma is, amelyeken sokat dolgozott a megújult italkoncepcióért felelős Tóth István bar outlet manager és Simon István assistant bar outlet manager csapata. Akár játéknak is tekinthetjük a személyiségünkhöz leginkább passzoló kreáció kiválasztását – az adott bűnt jelképező koktél elfogyasztásával garantáltan oldódik a „bűntudatunk."

A fösvénységről mesél az Avaritia koktél

Fotó: Danubius Hotels

Mi a tequila alapú, mezcallal kísért, grépfrútszódával, rózsaborssal és lime-mal dúsított Iracundiát, valamint a gin alapú, ananászlikőrrel és passiógyümölcsös agavénektárral gazdagított Invidiát kóstoltuk, előbbi kifejezetten frissítőnek hatott a nyári melegben is, utóbbit egy nehéz nap édes lezárására ajánljuk.

Az izgalmas koktélok szezonális összetevőket tartalmaznak, ezzel is a környezettudatos szemléletet szolgálva. Minden összetevőt az utolsó alkotóelemig felhasználnak, hogy csökkentsék a hulladékot. Így született például a citrushéjakból cukor által kinyert olaj vagy a fermentált ananászhéj. Az exkluzív champagne- és széles borválasztékot is magába foglaló itallap mellett a bár gasztronómiai kínálata is megújult Graur Zoltán chef és Kanyó András executive chef irányításával. A mutatós bárételek skálája a ropogtatni való snackektől a kenőkéken és ízelítőkön át a könnyű vacsorának is beillő fogásokig terjed, igazán kedvünkre való volt a csirke-garnéla Cézár, az uborkaágyon érkező lazac, a ropogós tépett malac és a szarvasgombás aiolival kísér házi sültburgonya. Az ételek kialakításában is fontos szerepet játszik a fenntarthatóság, éppen ezért mindig a szezonalitásnak megfelelően változnak.

Terülj-terülj asztalkám a bárételekből

Fotó: Danubius Hotels

Szintén idei újítás, hogy minden héten csütörtökön, pénteken és szombaton 18 órától éjfélig ismert dj-k szórakoztatják a vendégeket chill out és a legjobb house zenékkel.

A hely a szakma elismerését is elnyerte, a Business Excellence 2023 díjátadóján a White Raven lett a Legjobb új piaci szereplő kategória szakmai győztese.