Kolbice, pálinka és kerékrépa – gasztronómiai újdonságok az Utazáson

Forrás: turizmus.com

 2016. március 06. 09:53

Többek véleménye szerint talán az idei volt az első olyan Utazás kiállítás, ahol a kiállítók a kulináris élmények vonzásában is gondolkodtak. A hazai streetfood újdonságaival sokan csak itt találkoztak először.

Főleg a vidékről érkezők számára volt újdonság például a kolbice, amelyet többen is megkóstoltak. Bár nem éppen sétára termett étekkel van dolgunk, jóllehet, könnyen kézbe foghatónak tűnik a kolbászkákkal telerakott, mustáros, szezámmagos kúp. A pohárban felszolgált gulyásleves üdítő ötlet volt.

A külföldi kiállítók közül Szlovákia az, amelyik mindig jóféle helyi étkeket kínál a szakmai látogatóknak.

A bor- és pálinkakóstolók is szokásos módon nagy népszerűségnek örvendhettek.

Ugyanakkor még mindig kevés kül- és belföldi kiállító él azzal a lehetőséggel, hogy ebben a négy napban sok ezren ismerkedhetnének meg országuk, környékük gasztronómiai hagyományaival. Kivételt képez például Nagykanizsa, amelynek kerékrépás vagy meggyes pitéjéért szinte tülekedtek.

Az Utazás külföldi kiállítói hálásak minden, valóban magyarnak tűnő falatért – ilyen volt a médiahíresség házi kolbásza. Streetfoodból elkelt volna még több is, anélkül persze, hogy lángos vagy pizzaillatú lett volna az A csarnok.

A különféle ásványvizes és újabban szaporodó bioüdítős, préselt gyümölcsleveket kínáló cégek talán még nem fedezték fel eléggé az Utazást, pedig egyre bővülő választékukat itt könnyen megismertethetnék. Innivalóból fogyott volna még több is, mert a kiállítás bejárása során szinte mindenki megszomjazott.