Kollázs Marché: francia ínyencpiaci kínálat a Four Seasons éttermében

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2022. október 18. 13:24

A Kollázs Brasserie & Bar új, csúcsminőségű francia termékekre alapozott előétel-válogatását az elsők között kóstolhattuk meg a Gresham Palotában.

Az október közepén debütált Kollázs Marché ötlete Győrffy Árpád executive séftől származik, aki párizsi és lyoni kulináris élményeiből merítve alkotta meg az étterem új gasztrokoncepcióját.

A változás már a bejáratnál szembeötlő, a Kollázs egykori grillbárja helyén francia csemegekereskedést idéző látvány fogad: a sárgarézzel borított pulton sonkaszeletelő, tálakban olívabogyó, articsóka, kosárban friss bagett, az üvegajtajú hűtőkben francia szalámik, kolbászok, sajtok sorakoznak.

kollazsmarche

Győrffy Árpád executive séf párizsi és lyoni kulináris élményeiből merítve alkotta meg az étterem új gasztrokoncepcióját

Fotó: Szerdahelyi Krisztina/Turizmus.com

A koncepció lényege, hogy a Kollázs Marché kínálatát akár előétel-válogatásként, akár barsnackként megkóstolva exkluzív, mégis fesztelen hangulatú kulináris utazáson érezzük magunkat.

A csúcsminőségű alapanyagokat Győrffy Árpád személyesen válogatta össze, főként francia, kisebb részt pedig magyar termelők kínálatából. Többek között friss osztriga, marinált garnéla, pácolt lazac, szardella, pácolt olajbogyó, francia savanyúságok, kacsamáj terrine, paté de campagne, burgundi csiga, francia és magyar sajtválogatás, francia és magyar felvágott-tál, nyolc hónapig érlelt mangalica sonka és körözött is szerepel a „piaci” ajánlatban.

kollazsmarche

A csúcsminőségű alapanyagokat Győrffy Árpád személyesen válogatta össze, főként francia, kisebb részt pedig magyar termelők kínálatából

Fotó: Szerdahelyi Krisztina/Turizmus.com

A finomságokkal megrakott tálakat a bejárattal szemközti „csemegepulton”, a szemünk láttára állítják össze a Kollázs szakácsai, akik szívesen mesélnek is a különleges alapanyagokról.

kollazsmarche

A finomságokkal megrakott tálakat a bejárattal szemközti „csemegepulton”, a szemünk láttára állítják össze

Fotó: Szerdahelyi Krisztina/Turizmus.com

A tervek szerint a Kollázs Marchéba hamarosan nem csupán enni, hanem vásárolni is betérhetünk – a már említett francia és magyar termékeken túl párlatok, pezsgők, tokaji ecetkülönlegességek és további delikátesz élelmiszerek alkotják majd az egyre bővülő kínálatot.