Kölni helyett termálvíz Mórahalmon

 2014. április 17. 12:17

Az idei kései Húsvét miatt a fürdőszezon kezdete egybe esik az ünnepi hétvégével, melyet igyekszünk kihasználni – mondta Farkas Gábor, a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő vezetője.
Akik a hétvégén Mórahalmot választják úti célul, azoknak jó hír, hogy fél év szünet után először április 18-án, pénteken nyitják meg a kültéri medencéket: a rendezvénymedencén kívül az összes kültéri medencét igénybe vehetik a sportolni, vagy éppen pihenni vágyó fürdővendégek.

A gyógyfürdőben tehát kezdetét veszi a főszezon, melynek köszönhetően a hétvégén már 20 medence és 11 szaunakabin közül választhatjuk ki a számunkra ideálisat. A kristálytiszta vizű szabadtéri úszómedence egészen késő őszig fogadja az úszás szerelmeseit, továbbá a családosok kedvence, a csúszdás élménymedence és a gyermekpancsoló szintén várja a fürdőzőket a hétvégétől.

 

A Szent Erzsébet Gyógyfürdő meglepetéssel is készül Húsvét hétfőn: az ünnepi hangulatot megalapozva minden fürdővendég édességet kap ajándékba.

Farkas Gábor elmondta, hogy a fürdő dolgozóinak legfontosabb feladata a napokban, hogy előkészítsék és újra beüzemeljék a medencéket a hosszú leállás után. Nem kis feladat ez, hiszen a 6 kültéri medencén kívül a 15 000 négyzetméteres parkosított zöldfelületet is elő kell készíteni a vendégek kényelme érdekében.

Májusban már teljes üzemmel működni fog a fürdőkomplexum, ekkor nyitják meg ugyanis a rendezvénymedencét és a nyári bejáratot is. A fürdő vezetője továbbá elárulta, hogy az idén 50 éves fennállását ünneplő gyógyfürdő különleges programokkal készül egész évben, hogy minél többen „mártózhassanak meg az egészségben" Mórahalmon.