Költöznie kell a Rivalda étteremnek és a Nemzeti Táncszínháznak?

 2014. július 21. 16:46

A Magyar Közlöny 99. számában megjelent az a kormányhatározat, amely rendelkezik a Budai Várban található Karmelita kolostor átépítésével összefüggő feladatokról.

A megjelentek szerint a Kormány „egyetért azzal, hogy a Miniszterelnökség központi hivatalát a Budapest I. kerület 6460 helyrajzi számú, természetben a Budapest I. kerület Színház utca 5–11. szám alatt található ingatlanban, a Budapest I. kerület 6459 helyrajzi számú, természetben a Budapest I. kerület Színház utca 1–3. szám alatt található ingatlanban, illetve az egykori tábori püspökség szomszédos területén (a továbbiakban: Ingatlan) helyezzék el."

Ennek  végrehajtása érdekében a határozat elrendeli az ingatlan felújítását és átépítését az új funkciónak megfelelően, a beruházásnak 2016. március 15-ig kell elkészülnie.

Ezek szerint költöznie kell majd a Nemzeti Táncszínháznak, valamint a  Rivalda étteremnek? Megkérdeztük Gunst Györgyöt, a Rivalda tulajdonosát, aki elmondta: a Budai Várgondnokságtól bérlik a helyiséget, és eddig semmilyen értesítést nem kaptak a döntésről, vagyis az étterem normál menetrend szerint üzemel. Amint értesítést kapnak, tájékoztatják a szakmát, hol és hogyan működik majd tovább a Rivalda.