Komplex diagnosztikai központtal bővül a Főnix Kastélyszanatórium

 2013. szeptember 02. 14:06

Felismerve, hogy Magyarország globális turizmusban betöltött szerepének fontos kitörési pontja lehet az egészségügyi turizmus, az életmódváltás, a prevenció és a rehabilitáció területén eddig is egyedülálló szolgáltatásokat nyújtó nógrádgárdonyi Főnix Kastélyszanatórium további fejlesztést tervez.

Elkezdődött az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatott ÉMOP -2.1.1/E-12-2012-0008 projekt, melynek keretében a Főnix Kastélyszanatóriumban kínált orvosi szolgáltatások az egészségturizmust további erősíthetik.

A kastélyban 2011 áprilisa óta működik szálloda, melyben az egészségügyi szolgáltatásokat a pályázó vállalkozás anyavállalata, a Főnix-Med Zrt. nyújtja. A projekt keretében a Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Kft. Nógrádgárdonyban felépít és berendez egy komplex diagnosztikai központot, ahol a holisztikus megközelítésnek megfelelő megújuló és új szolgáltatáscsomagok várják a vendégeket. A kínálatban fontos szerepet töltenek be a csak itt jelenlévő vízi terápiák, mint pl. az aqua-riding. A fejlesztés célja, hogy bővüljenek a főleg külföldi célcsoportok, illetve a kialakított csomagoknak köszönhetően növekedjen a vendégek tartózkodási ideje.

 

A fejlesztés keretében egy közel 500 m2 hasznos alapterületű, részben alápincézett, önállóan is működtethető bővítmény épület készül. Az akadálymentesen kialakított területen gyógyászati, tanácsadó, kezelő, konduktív pedagógiai és terápiás helyiségek, ivókúra terápiás tér, továbbá egy részben fedett, télen is használható, gyógy-masszázselemekkel kiegészített, feszített víztükrű, úszómedence létesül. A szolgáltatást új, szabadtéri pihenő, torna-jóga és egyéb mozgáscélú területek egészítik ki. A terápiás medencéhez mozgáskorlátozottat beemelő szerkezet, az ivókúra területet is kiszolgáló, mobil medencelift kerül – több helyen használható módon – letelepítésre. A diagnosztikai tevékenységet egy új, high-tech színvonalú orvosi technológia szolgálja ki, többek között egy CT berendezés is.

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Kft. a fejlesztést követően több új szolgáltatás csomagot vezet be, melyeknek köszönhetően a cég várhatóan több mint duplájára képes lesz megnövelni kapacitásainak kihasználtságát, és meg tudja erősíteni pozícióját a nemzetközi és magyarországi egészségturisztikai piacon.

A beruházás várhatóan egy év alatt, 2014. év közepére megvalósul. A 431 millió forintos fejlesztéshez a pályázó középvállalkozás 60%-a vissza nem térítendő támogatásban részesül.