Konferencia a turizmus-vendéglátás munkaerőhiányának megoldására

Forrás: turizmus.com

 2015. október 08. 12:38

Az idei nyáron nyilvánvalóvá vált és a médiában is nagy visszhangot keltett a szektorban kialakult vészes munkaerőhiány és elvándorlás, amely egy évek óta tartó folyamat eredményeként mostanra csúcsosodott ki.

A munkaerő-piaci kereslet mára számos területen meghaladja a kínálatot, a turizmus-vendéglátás azonban – amely kifejezetten élőmunka-igényes ágazat – különösen sújtott szektornak számít, ahol a szakma sajátosságaiból adódóan mobilis munkaerő könnyen mozdul el az olyan, akár háromszor-négyszer magasabb fizetést biztosítani tudó országokba, mint Ausztria vagy Németország.

A nyári szezon mérlegének, valamint a beinduló szakképzések adatainak ismeretében a lehetséges megoldást keresve a VIMOSZ az MGYOSZ-szal és a Turizmus-Vendéglátás Ágazati Párbeszéd Bizottsággal közösen október 14-én 9 órától vendéglátó szakmai napot szervez „Munkatársat keresünk" címmel a Falk1 Edutus Rendezvényházban. A konferencián a munkaerőhiány problémáját a szakma működési feltételeit befolyásoló döntéshozók, szakértők, valamint szakmai szövetségek és vállalatok vezetőinek részvételével járják körbe, illetve megpróbálnak javaslatot tenni a megoldásra.

A konferencia programja elérhető itt.

Jelentkezés a VIMOSZ titkárságán, az info@vimosz.org címen.