Konferencia housekeeping-vezetőknek

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2023. január 24. 13:09

A szobalányok motiválásáról és ezáltal a fluktuáció csökkentéséről, a vendégelégedettség növeléséről, valamint a lopások megelőzéséről és kezeléséről is szó lesz az Mft Housekeeping szakmai konferenciáján február 22-én a Hotel Oktogonban.

A kényes témákat is boncolgató szakmai fórum különös figyelmet fordít többek között a lopások megelőzésére és kezelésére.

Ahogy Páj Linda, a szakmai rendezvényt szervező Mft Projektkezelő Kft. ügyvezetője szerkesztőségünknek elmondta, a kellemetlen eseteket mindig kiemelt figyelemmel kezelik, de az elkövetők is egyre ügyesebbek: szakképzett, profi szobalánynak tűnnek, ezért könnyen mesterkulcsot kapnak, így könnyen megvan a baj. „Ha kapcsolatban állnak egymással, a housekeeping-vezetők figyelmeztethetik egymást, »persona non grata« státuszba helyezhetnek egyes személyeket, így szép lassan megtisztulhat a szakma” – nyilatkozta lapunknak a szakember.

Szintén fontos beszélni a szobalányok fluktuációjának lejjebb szorításáról. Szakmán belül rengeteg jó ötlet van a munka monotonitásának csökkentésére és a dolgozók motiválásának növelésére, a fórum remek lehetőséget teremt arra, hogy ezeket megosszák egymással a szakemberek.

Kiderül majd az is, milyen jellemvonásokról ismerhető fel a jó munkaerő, de tippeket oszthatnak meg egymással a résztvevők arról is, hogyan lehet apróságokkal, például a törölközők esztétikus hajtogatásával javítani a vendégértékeléseket a nagy foglalási portálokon.

Housekeeping-vezetőknek szerveznek szakmai fórumot február 22-én

Fotó: 123rf.com

„Cégünk külsős partnerként 10 éve szállodai takarítással, szobalányok foglalkoztatásával foglalkozik, tehát otthonosan mozog a fenti témákban, mégis azt tartjuk fontosnak, hogy a HK vezetők egymással szorosabb kapcsolatban állva, egymástól tanulva növeljék a témában ismereteiket. A Covid-járvány idején nyugdíjba vonult idősebb, nagy tudású generációt követő fiatalabb vezetők szempontjából ez kiemelkedően fontos lenne” – tájékoztatott Páj Linda.

Az ötórás eseményen éppen ezért pódiumbeszélgetések keretében dolgozzák fel az egyes témákat, a résztvevők bevonásával. Az ismeretterjesztés mellett fontos céljuk a kapcsolat megteremtése is a HK vezetők között, hiszen az egymás közötti kommunikáció révén a szolgáltatások minősége is javítható.

A létszám limitált, ezért a részvételi szándékot mihamarabb érdemes jelezni a szervezőknél:
Páj Linda
0620/507-7053
mft.linda.paj@gmail.com
vagy
Marosvölgyi József
0620/386-0003