Konferenciaközpont lesz az egykori Burg Hotelből

Forrás: MTI

 2022. augusztus 05. 17:21

Konferenciaközpontot alakítanak ki a budai Várban található, egykori Burg Hotelből. Az új tulajdonos, az MNB ingatlankezelő cége az épület háború előtti képét akarja visszaadni.

A Magyar Nemzeti Bank ingatlankezelő cége, az MNB-Ingatlan Kft. tulajdonába került az egykori Burg Hotel épülete a jegybank egyik alapítványától, a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványtól (PADME); az új tulajdonos megkezdte az épület rekonstrukcióját, amelyből konferenciaközpontot alakítanak ki – közölte a jegybank honlapján.

A Várnegyedben található, évek óta üresen álló ingatlan az elmúlt négy évtizedben javarészt szállóként funkcionált, az új tulajdonos célja, hogy az épület csaknem nyolcvan év után visszakapja a háborúban elpusztult képét – írták.

Az 1975-ben épített modernista épület 2019-ig hotelként működött. A jegybanki alapítvány 2020 végén vásárolta meg az államtól az 1500 négyzetméteres ingatlan tulajdonjogát.

A még működő Burg Hotel Budapest 2010-ben. A szálloda 2019-ben zárt be

Fotó: Facebook

Az MNB ingatlankezelője az elmúlt években rendszeresen újít fel és ad új funkciót történelmi szempontból kiemelt jelentőségű, ám elhanyagolt épületeknek a kulturális értékteremtés és értékmentés, építészeti kincseink megőrzése, illetve visszaállítása céljából – olvasható a jegybank közleményében.

A Mátyás templommal szemben álló épület a második világháború bombázása során teljesen megsemmisült. A Szentháromság utca 7-8. szám alatti ingatlan a 80-as évek stílusjegyeinek megfelelően épült újjá.

A mostani ingatlanfejlesztés eredményeként létrejövő épületegyüttes alkalmas lesz oktatási programok, workshopok és nemzetközi konferenciák lebonyolítására – közölte az MNB.