Vásároljon konténerplázából Bécsben!

 2014. augusztus 06. 15:03

Tizenöt használt hajókonténerből áll Ausztria első konténerplázája, amely egy hete nyitotta meg kapuit az osztrák fővárosban. Dizájnerüzletek, kávézók, biopiac és kényelmes pihenőhely csábítja a vásárlókat.

A Krieauban, a Wirtschaftsuniversität (Gazdasági Egyetem) tőszomszédságában épült meg Ausztria első konténerplázája, a Stadtbiotop. A londoni Boxpark és a zürichi Frau Gerolds Garten mintájára kialakított létesítmény egy beépítendő terület átmeneti hasznosítását oldja meg.

 

A bevásárlóközpont 15 átalakított hajókonténerből áll, ahol elsősorban fiatal dizájnerek kínálják termékeiket, de az adidas is beköltözött az egyik konténerbe. Emellett biopiac, tágas pihenőtér, borbár, hamburger és koktélok is várják a látogatókat.

Ahogy maga a bevásárlóközpont is csak ad hoc jelleggel épült és egy év múlva egy városrész építési területének adja át a helyét, úgy az üzlethelységek és a program is változó. Augusztus 7-én és 8-án például bolhapiaccá változik majd, és bármikor jelentkezhetnek új bérlők is a konténerekbe. Az üzlethelyiségek bérleti díja – nagyságtól függően – heti 350 és havi 2000 euró között mozog, de közös konténerhasználatra is van lehetőség.

 

A Stadtbiotop egy rövid bevezető időszak után július 30-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt és jövő nyáron már be is zár, amikor elkezdődik a Viertel zwei nevű városrész építése. A konténerpláza pedig egyszerűen továbbáll majd a következő beépítetlen területre.