Konyhatechnológia, hogy a vendég otthon érezze magát

Forrás: turizmus.com

 2018. február 26. 17:34

Akkor élvezik igazán a vendégek a nyaralást egy külföldi szálláshelyen, ha kényelmesen, otthonosan érezhetik magukat. Ebben segít a Rational néhány megoldása.

Hogyan érezheti magát otthon valaki 800 másik vendég társaságában egy üdülőközpontban? Például ha olyan ízeket kap, amit otthon megszokott.

A modern konyhatechnológia segítségével, mint amilyen például a Rational SelfCookingCenter, gyakorlatilag bármelyik séf a világ bármely pontján képes a turisták igényeire szabott ízű fogásokat elkészíteni. A legjobb megoldás, amikor a szálloda vezetése helyi specialitásokat és a szállóvendégek otthoni kedvenceit egyaránt a büféasztalra teszi.

Hogyan lehet az otthon megszokott sonkás tojásrántottát és például a görög specialitásokkal együtt elkészíteni? A kombinált gőzfőzők piacán vezető Rational évek óta foglalkozik ezzel a kérdéssel.

A vállalatnál 250 konyhafőnök dolgozik azon mérnökökkel és ételtudósokkal együtt, hogy továbbfejlesszék a SelfCookingCenter nevű terméküket. A világ különböző pontjairól származó séfek mindegyike hozzáadja hazája étkezési specialitásait a termékfejlesztéshez. A legújabb innováció a folyamatban a ConnectedCooking, a profi konyhák hálózati megoldása.

Hazai ízek külföldön

Fotó: Rational

A Rational séfjei több ezer receptet osztottak meg ezen a platformon az ügyfeleikkel. Ez nagyban megkönnyíti az üdülőszállodák konyhafőnökeinek életét, hiszen nem feltétlenül ismerik a vendégeik hazájában szokásos összes főzési eljárást. Amikor valaki megtalálja a keresett receptet a ConnectedCoocing receptkönyvtárában, nagyon könnyen el tudja juttatni munkatársainak a hálózat segítségével.

A SelfCookingCenter ezek után beállítja a szükséges főzési hőmérsékletet és időt. Ezzel idős spórol meg a séfnek, hiszen ezek után már csak be kell töltenie alapanyagokkal a kombi gőzfőzőt, és innentől kezdve automatikusan elkészül a reggeli büfé, olyan fogásokkal, mint a rántotta, az omlett, a palacsinta, a sült kolbász és szalonna, ráadásul nem is kell közben a folyamatot ellenőrizni.

Hasonló a helyzet ebédidőben. Egy görög klubhotelben például a gyros és a fetasajt és a hal mellett megtaláljuk a rántott húst és a sült krumplit is. A SelfCookingCenterben elkészítve ez a népszerű étel pont olyan lesz, ahogy a gyerekek szeretik.

(X)