Könyv készült a 70 éves MIRELITE márka történetéről

Forrás: turizmus.com

 2015. december 11. 11:23

„Hideget meleg szívvel – 70 éves a MIRELITE", címmel a magyar MIRELITE márka történetét ismerhetik meg az olvasók a most megjelent könyvben.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be az idén 70 éves magyar MIRELITE márka,és a márka nevével fémjelzett magyar hűtőipar legfontosabb időszakának történetéről szóló könyvet. A könyv a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum és a MIRELITE MIRSA Zrt. közös gondozásában jelent meg.

„A hűtőipar megteremtésében, az iparszerű gyorsfagyasztottáru-gyártás kialakításában a magyar mérnököknek, hűtőipari dolgozóknak nagy szerep jutott. E viszonylag fiatal tartósító iparág létrejöttét világviszonylatban is nagyban segítette a magyar leleményesség, találékonyság. Ezeknek a nagyszerű embereknek kívánunk emléket állítani ezzel a könyvvel is, amely bepillantást enged az iparág magyarországi megteremtésének, a MIRELITE márka létrejöttének folyamatába" – kezdi a könyv előszavát Dr. Losó József a MIRELITE márka tulajdonosa, a MIRELITE MIRSA Zrt. igazgatósági elnöke.

Megismerhetjük a könyvből a múlt század 40-50-es években elterjedő forradalmian új tartósító iparág, a gyorsfagyasztás megszületését, mely iparszerűen először az USA-ban, majd utána hazánkban is, először FRIGELITE, majd MIRELITE márka néven az elsők között tört utat magának.

A könyv ezután részletesen bemutatja hogyan jött tétre az első MIRELITE gyár Csepelen, majd az 50-60-as években az új hűtőházak felépülését szerte az országban és a 60-as évektől tartó mind jelentősebb gyártás bővülést.

Megismerhetjük márka sokak által ismert termékeinek a történetét, - mint pl. a bélszínroló, a gombócok, vagy a túró torta – melyek révén a MIRELITE hazánkban és külföldön is nagy elismerést és sok fogyasztót szerzett.

Bepillantást nyerhetünk a márkát fémjelző, jól ismert eszkimós logó megszületésébe. A vállalatnál különböző szinteken dolgozók (többek között vezérigazgató, kereskedelmi igazgató, fejlesztőmérnök, laborvezető...) visszaemlékezései teszik színessé és érzékeltetik azt a jelentős fejlődést, melyet a MIRELITE bejárt az elmúlt 70 évben.