Könyvtár az Aria Hotel éttermében

Forrás: turizmus.com

 2020. március 03. 16:28

Hétköznap délben az Aria Hotel Liszt Éttermében elköltött üzleti ebédjük után az ott kialakított könyvtár könyveiből vihetnek haza magukkal olvasnivalót a vendégek.

A világ vezető üzletembereinek és üzletasszonyainak napirendjében kiemelt szerepet kap az olvasás. Az Aria Hotel Budapest Liszt Étterme erre alapozva elindította szakmai és tudományos könyvtárát a Business Lunch program keretében. Minden hétköznap üzleti ebédet szolgálnak fel a szivarszoba hangulatú Library teremben és a Tükörszobában. Ebéd után a vendégek szakmai és tudományos műveket vihetnek haza könyvtárukból, melyeket főként amerikai napilapok toplistáiból válogattak össze.A hotel induló könyvtárában megtalálható Cal Newport: Digital Minimalism című műve, melyet a Washington Post az év egyik legjobb vezetői készségekkel kapcsolatos könyvének nevezett, és elérhető lesz Andy Puddicombe volt buddhista szerzetes The Headspace Guide to Meditation and Mindfulness című munkája is, ahogy az a Wall Street Journal bestseller listáján szereplő könyv is, melyet Chris Voss volt FBI túsztárgyalási szakértője írt kollégájával.

Kim Scott, aki dolgozott a Google és az Apple csapatában is, a legsikeresebb üzletasszonyok tapasztalatai alapján írta meg a női vezetőknek szóló Radical Candor című bestsellerét, melyben arra ösztönzi a vezető helyzetben lévő  társait, hogy lépjenek fel a velük szemben támasztott klasszikus elvárásokkal, az alázattal és az udvariassággal szemben, passzivitás helyett pedig a jobb kapcsolatok kialakítására és karrierjük folyamatos fejlesztésére biztatja őket.

A hotel gyűjteményét a New York-i közkönyvtár közelében alakult Library Hotel Collection vezetői, valamint amerikai és hazai szakemberek bevonásával és ajánlásával fogja bővíteni.

Egy fogás a business menü étlapjáról

Fotó: Aria Hotel

A hétköznap 12 és 15 óra között elérhető business lunch étlapján három fogás szerepel: leves vagy saláta, főétel és desszert, vegán lehetőségekkel kiegészítve. A hetente változó üzleti ebédmenü ára 5000 forint, ami tartalmazza a szervízdíjat, a szálloda saját palackozású szűrt vizét, valamint a Liszt étterem helyben sült házi kenyerét vajjal. Továbbra is minden héten elérhető lesz a kedvenc Aria Burger és egy rántott húsétel ebédre, Jóvér Ferenc séf és csapata jóvoltából.

A könyveket a Business Lunch vendégek ingyenesen kölcsönözhetik.