Kormányhatározat a Bocuse d’Or európai döntőjének támogatásáról

 2013. november 20. 11:49

A Kormány határozatot készített a Bocuse d’Or szakácsolimpia 2016. évi európai döntője rendezési jogának megszerzése esetén szükséges egyes kormányzati intézkedésekről – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.

A dokumentum szerint: „Magyarország nemzetközi hírnevének a gasztronómia és az idegenforgalom körében és eszközeivel történő megerősítésére vonatkozó kultúrpolitikai célkitűzések megvalósítása érdekében a Kormány támogatja a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület 2016. évi Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésére és lebonyolítására vonatkozó pályázatát, és annak sikeressége esetén vállalja a Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjének 2016. évi megrendezéséhez szükséges feltételek biztosítását.

Egyúttal felhívja a nemzetgazdasági minisztert, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia Egyesület sikeres pályázata esetén előterjesztés benyújtása útján gondoskodjon a megrendezéshez történő hozzájárulás kifizetéséhez szükséges forrás fedezetének biztosításáról, a pályázat elnyerését követően azonnal; a verseny megrendezése és lebonyolítása során felmerülő kiadások fedezetét az adott évi költségvetésben biztosítsa, valamint az érintett miniszterek (nemzeti fejlesztési és vidékfejlesztési) bevonásával készítsen előterjesztést a 2016. évi Bocuse d’Or szakácsolimpia európai döntőjének megrendezésével összefüggő további intézkedésekről.”

A Bocuse d’Or következő európai döntőjének Stockholm ad otthont 2014. május 8-9. között, ahol a verseny hazai döntőjének nyertese képviseli Magyarországot. A hazai versenyt a SIRHA Budapest alatt rendezik meg a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, ahol a Hagyomány és Evolúció első hat helyezettje küzd meg egymással az európai versenyre való kijutásért.