Környezetbarát Accor

 2014. május 07. 16:37

Az Accor kiemelt figyelmet fordít a „Planet 21: Ültess a bolygóért" programra, melynek keretében a világon 3,5 millió fa eresztett gyökeret, mindössze 5 év alatt – ebből 5600 fa Budapesten és környékén.

Ezzel a programmal nem csak a vendégeknek nyújt  fenntarthatóbb körülményt az Accor, de a befogadó ország életminőségét is jobbá teszi a rengeteg zöld terület – áll a társaság közleményében.  Azokat a vendégeket, akik több napra érkeznek a szállodába, arra kérik, hogy egy törölközőt több alkalommal is használjanak. Ezzel rengeteg energiát spórolnak, ami már önmagában is környezetkímélő eljárás, de az Accor az így megtakarított pénz nagy részét agrár- és erdészeti projektek megvalósítására adományozza. Ennek köszönhetően 2012-13-ban a magyarországi hotelek jóvoltából 16 480 fa került elültetésre.  Mindebben a „Pur Projet" társaság szakértelmére hagyatkoznak, akik a közösségi erdőépítés legnagyobb hozzáértői, hiszen ültetvényes projektjeik száma 7-ről 21-re nőtt az elmúlt év során.

Budapest környékén is megugrott a facsemeték száma, hiszen az Accor Magyarország dolgozói már 5,600 fát ültettek, legutóbb például április 5-én, 1000 facsemetével gyarapodott Szépvölgy térsége.

Ezen kívül több környezetkímélő megoldással bővült a magyarországi Accor Hotelek palettája 2008 és 2012 között. Többek között az ország minden Accor Csoporthoz fűződő érdekeltégében vízáramlás szűkítőket, alacsony kapacitású WC tartályokat, kompakt fénycsöveket, LED-eket szereltek be.

2008 és 2012 között az Accor 18 magyarországi szállodája 3 hotelének teljes éves fogyasztásának megfelelő elektromos áramot, illetve gázt takarított meg, a vízfogyasztásuk csökkentése pedig felér 9 olimpiai úszómedencével.

A vállalat fontos feladatának érzi azt is, hogy dolgozóit képezze, melynek keretében egy saját, online felületen elérhető tréninget fejlesztett ki dolgozóik számára.

Az Accor célja, hogy minden partnerét bevonja a környezetvédelmi programba, mely hosszú távon nem csak a légkör tisztaságát és minőségét javítja, de kifizetődő is. Az „Ültess a bolygóért" program keretén belül a dolgozók és a vendégek  is részesévé válhatnak a projekt sikerességének. Munkájukkal és megértésükkel közösen támogatják a helyi közösségeket, megőrzik az ökoszisztéma egyensúlyát, fenntartják a biológiai egyensúlyt.