Környezettudatosság a Park Inn éttermében

Forrás: turizmus.com

 2018. december 13. 14:20

A Park Inn by Radisson Budapest hattagú csapata a szállodalánc évtizedes történetében először vett részt olyan nemzetközi rendezvényen, mint a MICE Bussines Day.

Standjukon többek között pirított rákfalatokat, házi pácolt lazacot, angus tatárt, korianderes-avokádós csirkét, soksajtos köles labdákat, édes chilis tavaszi tekercsest, húsos és káposztás hasét, gyümölcslevet és gyümölcsös szeleteket kínáltak a vendégeknek. A Millenárison tartott workshop szakmai tapasztalatairól beszélgettünk Horváth Erzsébet corporate séffel.

A budapesti, Szekszárdi úti szálloda konyháját képviselő csapat pozitív mérleggel zárta személyes részvételüket a rendezvényen. Nemcsak azért, mert minden ételük elfogyott, hanem mert olyan programhoz csatlakoztak, amelynek mottójával egyetértenek, ugyanezek az értékek mentén állítják össze szállodáik ételválasztékát.

A Park Inn by Radisson Budapest csapata

Fotó: turizmus.com

A fenntarthatóság, a környezetvédelem, az egészségtudatosság a Park Inn mindhárom szállodájában alapvető szempont, és ezt szerették volna az ételeiken keresztül megmutatni. A séf véleménye szerint ezt sikerült is. Ha nem lett volna nyilvánvaló, hogy minden kóstoló ételük egészséges és friss alapanyagokból készült, és csak a jelölt allergéneket tartalmazza, akkor ezt el is mondták az érdeklődőknek.

A fenntarthatóság, a környezetvédelem, az egészségtudatosság alapvető szempont

Fotó: turizmus.com

A tálalással szemléltetni is tudták a környezettudatosságot:

„Minden kis tálkánk, evőeszközünk lebomló anyagból készült, ezért bátorítottuk a standunkat fölkereső vendégeinket, hogy nyugodtan dobják a kukába, mert ezek újrahasznosíthatók. A színes, tojás alakú kukánknak egyébként akkora sikere volt, hogy meg is akarták venni. Praktikus volt ezzel megjelennünk, mert négy kis ajtajába négyféle csomagoló-, vagy tálalóanyagot lehetett kidobni.”

A tálalással szemléltetni is tudták a környezettudatosságot

Fotó: turizmus.com

Kiértékelve a visszajelzéseket, a helyszínen szerzett tapasztalatokat, arra jutottak, hogy a következő bemutatkozási lehetőség alkalmával nemcsak a fenntarthatóság szállodai, éttermi gyakorlatát mutatják meg, hanem azt is, hogy mennyire más és önálló arculata van a lánc három (budapesti, sárvári és zalakarosi) éttermének. Horváth Erzsébet séf erről egyelőre annyit mondott, hogy a vidéki szállodáik más tájegységeken találhatók, és ezek konyhája, gasztronómiai hagyománya is megérdemli, hogy bemutatkozhassanak.

Kapcsolódó cikkek

Repülés környezettudatosan

2018. december 10.