A fővárosi cégek és a katolikus egyház is fertőtlenít

Forrás: turizmus.com/MTI

 2020. március 06. 16:17

A főváros jelentős ügyfélforgalmú cégei, intézményei mindent megtesznek, hogy az általuk nyújtott közszolgáltatásokat biztosítsák, azok fenntartása folyamatos legyen a jelenlegi helyzetben is – közölte a koronavírus helyzettel kapcsolatban a Főpolgármesteri Hivatal.

A budapesti intézményeknek elsődleges a dolgozóik és az ügyfeleik tájékoztatása, biztonsága, ezért a koronavírus-járványra felkészülve az egyes cégek saját akciótervet, intézkedéseket dolgoznak ki – közölte a Fővárosi Önkormányzat.

A fővárosi vállalatok, mindenben a kormányzati operatív törzs iránymutatásait követve, arra törekednek, hogy a közösségi közlekedés az utazóközönségnek olyan higiéniai környezetet biztosítson, ahol védve vannak a kórokozóktól – írták.

Fertőtlenítő intézkedésekről döntöttek a BKV járatokon

Fotó: Facebook

Ezért a már korábban – a felújított metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain – alkalmazott, higiéniai bevonatot képező plusz technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is. A védőbevonat gátolja a baktériumok, vírusok és gombák megtelepedését és szaporodását.

A közösségi közlekedés járműveit és egyéb felületeit emellett naponta, folyamatosan takarítják, fertőtlenítik.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. is intézkedéseket vezetett be, hogy még hatékonyabbá tegye a budapesti fürdőkben a fertőtlenítést, amiről ebben a cikkünkben írtunk.

Minden fővárosi intézmény kézmosó- és tisztítószereket helyezett ki a közösségi tereikbe. Az eddigitől gyakrabban fertőtlenítenek és felhívják a figyelmet a higiéniai előírások betartására. Arc- és szájmaszkok beszerzését is megkezdték a fővárosi cégek, intézmények. Például a színházak és a Fővárosi Levéltár esetében döntöttek erről.

A templomokban is figyelnek a vírusveszélyre

Fotó: MTI / Kovács Tamás

Elrendelte a szenteltvíztartók kiürítését a templomokban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK), és egyéb, a koronavírus-fertőzés megelőzésére szolgáló intézkedést is hoztak. A katolikus egyház kéri a szentmiséken a kézfogás és a "nyelvre áldoztatás" elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét.