Koronavírus utáni rehabilitáció az európai gyógyfürdőkben – podcast

Forrás: turizmus.com

 2021. március 22. 20:47

Hogyan készülnek az európai gyógyüdülőhelyek a koronavírus utáni rehabilitációs kúrákra? – erről mesélt Mezősi Csilla, az Európai Gyógyfürdő Szövetség főtitkára a Trend FM Turizmus.com című műsorában.

A kórházi kezelésben részesült Covid-19 betegek 76 százaléka még hat hónappal a betegség lefolyása után is 2-3 mellékhatással küzd – idézett egy felmérést a szakértő a rádióműsorban. Habár a vírus elsősorban a tüdőt támadja meg, "maradványtünet" lehet a nehézlégzés, fejfájás, ízületi panaszok, levertség.

Szakorvosok szerint súlyosabb lefolyású koronavírus-fertőzés után a gyógyulás érdekében nagyon fontos a célzott terápia, ezért több gyógyhely is elkezdett poszt-Covid kezeléseket kínálni a betegségen átesett vendégeket.

Mezősi Csilla szerint a posz-Covid szindrómás betegek kezelésében rendkívül jó eséllyel indulnak az európai gyógyüdülőhelyek (és ezen belül a magyar fürdővárosok), amelyek nemcsak természetes gyógytényezőkkel, hanem kiváló, tapasztalt orvosszakmai háttérrel is rendelkeznek – "Európán kívül ezt egyetlen kontinens sem mondhatja el magáról". Az újrainduló hazai gyógyfürdők számára ez egy történelmi lehetőség, hogy visszatérjenek a gyökereikhez, a klasszikus kúrákhoz és a bezárás időszaka után gazdasági talpra állásukat is megalapozzák – fejtette ki.

Hogyan készülnek a környező országok tradicionális gyógyüdülőhelyei a koronavírus utáni rehabilitációs kúrákra? Milyen programjai vannak Európai Gyógyfürdő Szövetségnek? Mezősi Csilla erről is mesélt a Trend FM-nek.

A beszélgetés meghallgatásához kattintson a nyílra!

A műsort minden héten csütörtök délután, 17 óra után követhetik élőben a rádió weboldalán.