Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú éttermekben

Szerző: Szerdahelyi Krisztina

Forrás: turizmus.com

 2023. május 26. 11:01

A 94. ünnepi könyvhét tiszteletére a négy VakVarjú étteremben kortárs magyar írók legkedvesebb ételei kerülnek a séfajánlatba.

Tisza Kata, Dragomán György, Grecsó Krisztián, Berg Judit, Vámos Miklós és Szabó T. Anna kedvenc fogásait is kérhetjük a következő hetekben a VakVarjú étteremcsalád négy éttermében, ahol a május 25. és az ünnepi könyvhét utolsó napja, június 11. közötti időszakot a kortárs magyar irodalom népszerűsítésének szentelik. A vakvarjús csavarral készülő irodalmi fogások a VakVarjú Csónakház, a VakVarjú Újlipót, a Vakvarjú Pest és a VígVarjú háromhetente változó séfajánlatában szerepelnek.

Az ünnepi könyvhét eseményei évek óta a VígVarjú étterem közelében – a Vörösmarty tér, a Vigadó tér és a Duna-korzó környékén – zajlanak, az étteremcsalád tulajdonosának, Semsei Rudolfnak ez adta az ötletet, hogy a következő két hetet az ételkínálatban is az irodalom, az olvasás, a könyvhét és az éttermeikben gyakran megforduló kortárs magyar írók tiszteletének szenteljék.

A vendégek Dragomán György és Szabó T. Anna kedvenceit is megkóstolhatják

Fotó: VakVarjú étteremcsalád

 

Az ünnepi időszakban a vendégek megtalálják az étlapon Vámos Miklós kedvencét, a rakott krumplit, kacsakolbásszal elkészítve; Dragomán György erdélyi tárkonyos-paradicsomos zöldbablevesét; a gyermekkönyvíró Berg Judit választását, a kisebbek körében is népszerű lasagnét; a Szabó T. Anna számára nosztalgikus emlékeket idéző madártejet, mandulaszeletekkel tálalva; Tisza Kata kérésére a lágy, pörcös, kicsit pirított puliszkát és a balkáni identitására büszke Grecsó Krisztián kedvencét, a háromféle húsból készülő plejskavicát.