Kóstold meg a Mátrát a Gasztroélmények Évében

Forrás: turizmus.com

 2016. február 24. 11:30

Mátrai lekvár, bor, tea és palackozott forrásvíz – csak néhány elem a Mátra kínálatából, amelyek új dimenziókat nyitnak a mátrai élmények sorában a Gasztroélmények Évében.

A Mátra kiemelt szerepet kap a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával zajló Gasztroélmények Éve rendezvénysorozatban. A Gyöngyös-Mátra TDM gőzerővel dolgozik az előkészületeken, hogy a kivételes lehetőséget a legeredményesebben használja ki ebben az évben. A mátrai forrásvizekből készült palackozott víz már eddig is igen népszerűnek bizonyult, most egyebek mellett a mátrai tea, lekvár és bor megalkotása is szerepel az idei tervek között. A komplex ízeknek köszönhetőn az idelátogatók egy újabb „dimenzióban" élhetik át a Mátra nyújtotta színes élményeket.

2016 a „Gasztroélmények Éve"  a Magyar Turizmus Zrt. koordinálásával. A Torkos Csütörtökkel induló tematikus év 4-5 nagyszabású, országos, vagy azon is túlnyúló gasztronómiai eseményt ölel fel, amelyeket regionális és külképviseleti szervezésű vagy támogatású, illetve agrármarketing termékpályákhoz kapcsolódó események sora kísér egész évben.

Minden hónapban más és más ételek, ételcsoportok „kerülnek majd terítékre" a gasztroélmények bemutatása során, figyelemmel a legújabb globális trendekre, illetve a kárpát-medencei, regionális és kistérségi ízekre és hagyományokra egyaránt. A Gasztroélmények Éve a Magyar Turizmus Zrt. azon stratégiai célját is szolgálja, hogy az eddigieknél nagyobb erőkkel népszerűsítsék a magyar vidék vonzerőit  itthon is külföldön egyaránt.