Kóstoljuk körbe a Balatont!

Forrás: turizmus.com

 2016. június 15. 16:28

Hasznos és praktikus információkkal teli kiadvány jelent meg a Balatoni Kör Egyesület jóvoltából, amely a „közvetlen, jókedvű és színvonalas” vendéglátást, valamint az önfenntartó, helyi terméklánc kiépítését célozza meg.

Ahogyan Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke fogalmaz a bevezetőben, céljuk, hogy a tó környékén megtermelt áruk és élelmiszerek helyben keljenek el és hasznosuljanak.

A kiadvány praktikus voltát jellemzi, hogy kevéssé ismert, nívós látnivalókkal, egyedi attrakciókkal és konkrét, előnyös árakkal is ellátott menüvel csábítja az olvasót.  Például a mangalicasonkából, sajtból és ropogós kenyérből álló egyik menü, három bor kóstolásával, mindössze 1400 forintba kerül.

Borászatok, csárdák, pincék, vendégházak, termelői üzletek, híres cukrászdák és sztár éttermek egyaránt csatlakoztak a Körhöz. A kiadvány vidékenként adja közre a kínálatot, összesen 90 látnivaló 30 hely és 3 ajánlat reprezentálja, mi mindent – ínyencségeket, kiváló helyi borokat és árukat – tud a tó, illetve az itt élők és dolgozók, amelyekről eddig talán nem is tudtunk.