Koszorúzás a Gundel-emléktáblánál

Forrás: turizmus.com

 2017. március 04. 18:14

Koszorúzási ünnepséget tartott a Magyar Vendéglátók Ipartestülete, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Gundel család a tavaly júniusban felavatott Gundel János-emléktáblánál.

A koszorúzás március 8-án, Gundel János (1844–1915) születésnapján zajlott az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt. A szűk körű, csendes megemlékezésen beszédet mondott Kovács László, az MVI elnöke, aki kiemelte, hogy az ipartestület a hagyományok ápolását mindig is fontos feladatának tartotta, különös tekintettel Gundel Jánosra, aki a Szállodások és Vendéglősök Ipartársulatának – az MVI elődjének –35 éven keresztül volt az elnöke, majd később örökös díszelnöke.

A koszorúzási ünnepségen a család részéről Gundel János, a BGE professzora rövid visszatekintésben méltatta a világhírű vendéglős dinasztia megalapítóját, majd sor került az emléktáblára megkoszorúzására, melyet az Emléktábla bizottságban résztvevők helyeztek fel: Kovács László, Gundel János és Kiss Imre, az MKVM igazgatója, valamint a BVHSZC részéről Dala Nagy Katalin főigazgató-helyettes.