Kötbérből fejlesztik tovább a Mol Bubit

Forrás: MTI

 2014. október 09. 16:16

A beruházás késedelmes teljesítése miatt kiszabott 180 millió forintos kötbérből tavasszal újabb 20 gyűjtőállomással és 300 kerékpárral bővíti a Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző rendszert a BKK.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleménye szerint a további gyűjtőállomások helyszínét az érintett kerületi önkormányzatokkal egyeztetve a hetekben véglegesítik. A dokkolók a pesti oldalon elérhetik majd a II. János Pál pápa teret, a Corvin sétányt és a Millenniumi városközpont térségét. Budán a Kosztolányi Dezső tér, a Millenáris környéke kapcsolódhat be a rendszerbe, de a szükséges engedélyek beszerzése után a Margit hídtól északra is épülhet új Mol Bubi-gyűjtőállomás a Komjádi Béla uszoda és a Kolosy tér térségében.

 

A fejlesztés előkészítése már tart, a szükséges engedélyek beszerzését követően előreláthatóan 6 hónap múlva jelenhetnek meg az újabb dokkolók és a zöld kerékpárok a főváros utcáin.

A BKK közleményében emlékeztetett, hogy a kivitelező konzorcium többször is olyan jelentős mértékben túllépte a teljesítési határidőket, hogy elérte a szerződésben meghatározott kötbérplafont, amelyet a vállalkozó is elismert.