Kövesd a slow életmódot!

Forrás: turizmus.com

 2018. február 15. 18:25

Március 4-én újra slow GASZTRO market várja az érdeklődőket az Anker'tben. A gasztronómiai és zöld piac elkötelezett a slow életmód értékei mellett.

A rendezvény szervezői népszerűsíteni kívánják a kiváló alapanyagokból, természetes módon előállított gasztronómiai termékeket, az egészséget támogató, lassú, fenntartható életmódot, amelyet egy kísérő eseménnyel, egy új kezdeményezéssel, a konyha-fiók vásárral is elősegítenének. Ezen magánszemélyek kapnak teret az otthon feleslegessé vált konyhai eszközeik „garázsvásár” jellegű értékesítésére.

 

És hogy miért is slow a Slow Gasztro Market?

Mert szervezői  szeretnék, hogy a látogatónak legyen ideje a beszélgetésre, a közös együttlétre is...

És miért gasztro? Mert az étkezés összehozza az embereket, jó időt szánni rá, ahogy azt kiállítók is teszik a minőségi alapanyagokból, kézműves, hagyományos úton elkészített termékeikkel, ételekkel, italokkal.

És miért market? Mert a piac egy közösségi tér is, ahol lehet nézelődni, beszélgetni, kóstolni, s mindent megtudni a termelők finomságaikról.

A szervezők fontosnak tartják, hogy mindennapjainkban legyenek lassulások, pillanatnyi élmények, melyek nemcsak a pillanatnak szólnak, hanem a jövőnek is, egy fenntartható, környezetkímélő életmóddal. Ehhez igyekeznek alternatívákat mutatni.

 

Kiállítóknál többek között szörpök, teák, ínyenc kolbászok, sajtok, joghurtok, sütemények széles választéka, organikus, mindenmentes, sós és édes apró sütik, piték, mártogatósok, fürjtojás különlegességek, chutney-k, mézvariációk, gasztro ajándékok és számos ételféleség mellett a gasztro design is képviselve lesz.

A hagyományos lassulós vasárnap jelszava ezúttal is: Ingyenes belépés, jöhet a kutyus is!

 

slow GASZTRO market időpontja: 2018. március 4. vasárnap, 10–16 h

Cím: Anker't 1066 Budapest, Paulay Ede u. 33.

 

Kapcsolódó cikkek

Ez aztán a slow food!

2017. június 08.

Kiskertpiac feat chili

2016. október 02.