Közel 250 program a CAFe Budapesten

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 04. 14:33

Megújult formában, 47 helyszínen csaknem 250 komoly- és könnyűzenei koncerttel, táncelőadással, kiállítással, irodalmi és egyéb programokkal várja a közönséget október 3-tól 19-ig a 23. alkalommal megrendezett CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.

A Magyar Turizmus Zrt., a Budapesti Turisztikai és Fesztiválközpont (BTFK), valamint a Művészetek Palotája (Müpa) együttműködésében megvalósuló CAFe Budapest programjában éppúgy jelen lesz a modern táncművészet, mint a dzsessz, a színházak széles kínálatot mutatnak be Euripidésztől Arthur Millerig, de képzőművészeti vásár és operaverseny is várja a közönséget.

A Művészetek Palotájában 6 bemutató, 9 ősbemutató és 7 Magyarországon eddig soha nem látott produkció mellett 84 ingyenes rendezvény szerepel az idén új arculattal jelentkező fesztivál programjában.

A CAFe Budapest partnerrendezvénye többek között Közép-Európa vezető kortárs művészeti vására, az Art Market Budapest; a Design Hét; az Armel Operaverseny és Fesztivál, valamint a Magyar Filmhét, de a Design Terminál szervezésében megvalósuló Central European Fashion Days is szerepel a programban, többek között a Gombold újra! öltözéktervezési pályázat záróeseményével.

Az idén 70 éves Eötvös Péter tiszteletére több helyen is hallhatóak lesznek a zeneszerző művei, Budapestre látogat Laurie Anderson és Gilbert Varga; Daniele Finzi Pasca, a világ egyik legfoglalkoztatobb rendezője egy személyes ihletésű darabjával érkezik, míg az Amadinda Ütőegyüttes a tajvani Ju Percussion Groupot hívta meg.

A Müpa mellett egy 400 személyes cirkuszi sátor is épül a fesztivál idejére, amelyben fellép mások mellett a Recirquel, a The Tiger Lillies és Nina Hagen is.

Fontos partner az A38, olyan komoly fellépőkkel, mint St. Vincent, Tycho és Benjamin Clementine, míg négy romkocsma 12 napon keresztül irodalmi vándorcirkusznak ad otthont. A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Mai Manó Ház rendezi a Fotóutca fesztivált, a Ludwig Múzeumban pedig Tolvaly Ernő-kiállítás nyílik. A fesztivál további helyszínei között szerepel a Budapest Jazz Klub, a Trafó, a Bálna és a Várkert Bazár is,

A tavaszi fesztivál után a CAFe Budapestnek is stratégiai médiapartnere az MTVA, amely számos felületen harangozza be, illetve sugározza a fesztivál produkcióit.

A CAFe (vagyis Contemporary Arts Festival) Budapest 724 millió forintos költségvetéséből 600 milliót a kormány biztosít.

A fesztivál teljes programja a www.cafebudapestfest.hu oldalon érhető el.