Közel 7 milliárdos fejlesztés a mátraházai Hotel Residence Ózonban

Szerző: Pintér Tünde

Forrás: turizmus.com

 2020. szeptember 04. 14:06

Mintegy 6,7 milliárd forintos beruházással jelentősen bővíti kapacitását és szolgáltatási körét a mátraházai Hotel Residence Ózon****superior. A kivitelezés várhatóan még idén megkezdődhet.

A 3,2 hektáros, erdei környezetben fekvő hotel jelenleg többféle kategóriában összesen 79 szobát kínál, köztük kétágyas és családi szobákat, illetve lakosztályokat. A fejlesztés során kapacitásuk 54 szobával és több mint 100 férőhellyel bővül.

A különleges élményre vágyó vendégek számára 11 önálló, közel 100 négyzetméter alapterületű villát építenek, ezek mindegyike két szobával, két fürdőszobával, saját szaunával és jacuzzival rendelkezik majd.

11 kétszintes villát is építenek a szálloda területén (látványterv)

Fotó: Hotel Residence Ózon

Ezek mellett 9 nagyobb alapterületű, executive lakóegységet is kialakítanak, melyekben saját pezsgőfürdőt élvezhetnek a vendégek. A családosok számára 8 connected szobát hoznak létre, a 26 kétágyas, modern lakóegység mellett.

Az új lakóegységek látványtervei

Fotó: Hotel Residence Ózon

„A nagy volumenű beruházás során meglévő házunk is megújul, ezért az idei év végén szállodánk bezárja kapuit, és csak 2021 nyarán, a szükséges átalakítások megvalósítása után nyit ki újra. A nyitás időpontjára az új épületek is szerkezetkész állapotba kerülnek, így az építkezés zaja biztosan nem zavarja majd a nálunk pihenőket” – nyilatkozta lapunknak Hoffmann Henrik cégvezető.

A hegyvidéki környezetben lévő szállodának nem csak kapacitása, hanem szolgáltatási köre is bővül. A rendezvények kiszolgálására 450 négyzetméteres, a 21. század igényeinek mindenben megfelelő konferenciatermet építenek. A szálloda gyöngyszemeként emlegetett, 1000 négyzetméteres Mountain Spa Wellness Oázis pedig az épületet elhagyó, majd oda visszatérő panorámacsúszdával bővül, ahonnan a siklás közben a Kékes panorámáját élvezhetik a csúszdázók. Megújul a medencetér és a pihenőrész, valamint egy új wellnessbarlangot is létrehoznak aromapihenővel, sókabinnal, tepidáriummal, élményzuhanyokkal, Kneipp-taposóval.

A spa-részleg az épületet elhagyó, majd oda visszatérő panorámacsúszdával bővül (látványterv)

Fotó: Hotel Residence Ózon

A beruházás lényeges eleme a minden tekintetben különleges, új strandrész létrehozása. Ide a Kékestetőre néző, úgynevezett „infinity” panorámamedencét álmodtak a tervezők, a játszótér, a szabadtéri fitneszpálya és a kiszolgáló létesítmények mellett.

A beruházás megvalósításához a tulajdonosok közel 3,3 milliárd forintos támogatást kaptak a Kisfaludy Szálláshely-fejlesztési Programban.