Közeleg a III. Schnitta Sámuel Emlékverseny döntője

Forrás: turizmus.com

 2015. március 08. 14:39

A Schnitta Sámuel Egyesület az elmúlt évben meghirdetett emlékversenyének döntője március 25-27. között kerül megrendezésre Veszprémben.

A szervező egyesület felhívására közel 30 csapat jelentkezett Magyarország területéről, a versenyre való felkészülésben - a csapatok tartalék versenyzőivel együtt - több mint 150 tanuló vett részt.

A regionális versenyeken a szakácsok és cukrászok által elkészített ételsort, a meghívott vendégek részére a felszolgálók szolgálták ki, akik feladata volt még a verseny során eszközfelismerés, vendég előtt történő asztali művelet végrehajtása is. Minden szakmát érintő szakmai totó is színesítette a területi versenyek feladatsorát.

Az emlékverseny különlegességét, a versenyzőknek nehézségét az adja, hogy a csapatok tagjai a felkészítő tanáraik nélkül, csak saját tudásukra támaszkodva oldják meg a feladatokat, nem vehetik tanáraik segítségét, hiszen ők egy külön helységben figyelhetik a verseny folyamatát. A szervező pedig a szakmai rész lebonyolításához azonos feltételeket, eszközöket biztosít minden egyes csapat számára.

A regionális döntőkről a következő csapatok jutottak a királynék városában megrendezésre kerülő döntőbe:

1. Debreceni Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, DEBRECEN

2. Dobos C. József Vendéglátóipari Szakképző Iskola - BUDAPEST

3. Krúdy Gyula Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Középiskola, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola - GYŐR

4. Pécsi Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola - PÉCS

5. SÉF Szakképző Iskola - VESZPRÉM

6. Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi, Vendéglátó Szakközépiskola és Kollégium - SOPRON

7. Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközép és Szakiskola - MISKOLC

A döntő megnyitójára a veszprémi Hangvilla rendezvény központban kerül sor március 25-én, a szakmai verseny első napja a SÉF Krajcár étteremben zajlik, míg március 27-én a nagyközönség számára is megtekinthetőek lesznek a díszasztalok, dísztorták, hidegkonyhai dísztálak a Hangvillában 10-14 óra között, ahol a pincérek a közönség előtt italokat kevernek majd, pezsgő kitöltési tudásukról adnak számot.

A Schnitta Sámuel Egyesület invitálja mindazokat az érdeklődőket a versenyére, akik szeretnének részesei lenni a versenynek.