Középpontban a branding

Forrás: turizmus.com

 2015. február 26. 18:45

Az Utazás Kiállítás első napján, az Utazás Fórum keretében mutatta be hároméves, 2015-2017-re vonatkozó turisztikai marketingstratégiáját a Magyar Turizmus Zrt.

„Magyarország számára először nyílik lehetőség arra, hogy a turisztikai marketingtevékenységet uniós forrás bevonásával finanszírozzuk – hangsúlyozta köszöntőjében Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, hozzátéve, hogy az agrár- és élelmiszeripari ágazattal közös szinergiákat stratégiai szinten és a szakmai kapcsolatokban is erősíteni kell.

Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese előadásában összefoglalta, az elkövetkező három évben milyen stratégiát követnek a marketingtevékenységben. Ahogy fogalmazott, az idei év középpontjában az uniós forrásokból felépített branding és a márkaépítés áll, ebben nagy hangsúlyt kap a szolgáltatók bevonása. A szakember beszélt az új kihívásokról és azokról a hatásokról, melyre a marketingtervben igyekeztek választ adni. A lehetőségek között említette a turisztikai márkák erősítését, az innovatív marketingeszközöket, a hatékony tudásmegosztást, a kis- és középvállalkozások tevékenységének támogatását.

Míg a cél továbbra is a belföldi utazások ösztönzése, a társaság stratégiájának fókuszában az elkövetkezendő években hazánk külföldi népszerűsítése áll, a külpiacok megszólítása az uniós forrásoknak köszönhetően a korábbinál erőteljesebb lesz. A márkakommunikáció központi üzenete továbbra is a „Think Hungary – More than expected” vagyis “Magyarország – felülmúlja a várakozásokat.” A három fő termékprioritás: az egészség-, az üzleti és a kulturális turizmus. A szakember kifejtette, mely küldő piacokon érdemes erősíteni a jelenlétet, hangsúlyozva, hogy a külpiaci kommunikáció csak az egyes elemek egymásra épülése esetén lehet hatékony. Kiemelte a hazai és nemzetközi együttműködések jelentőségét, és biztosította a szakmát, hogy céljuk továbbra is a támogatói szakmai tevékenység.

A nagy befogadóképességű, új budapesti kongresszusi központ 2018-ra tervezett megnyitása újabb feladatokat fogalmaz meg számukra a MICE területén. A Magyar Kongresszusi Igazgatóság kiemelt feladata a 2015-2017. közötti időszakban az új kongresszusi központ piaci bevezetésének támogatása, továbbá a hazánkban megrendezett nemzetközi konferenciák, sportesemények számának növelése, a vidéki konferenciahelyszínek hatékonyabb piacra segítése.

Hangsúlyozta, hogy a belföldi kommunikációt és a regionális marketingigazgatóságok szerepét újra kell gondolni. A belföldi tevékenység fókuszában a belföldi kereslet ösztönzése áll, emellett továbbra is fontos szerepet szán a társaság a koordinációs és támogató feladatoknak. Újragondolták a tudásmegosztást is, erre a célra új programként rendszeresen megtartott Tudás Akadémiát indítanak, változatos témákban, fővárosi és vidéki helyszíneken.