Közétkeztető cégnél intézkedett a Nébih

Forrás: MTI

 2015. október 14. 13:59

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a közétkeztetést végző TS Gastro Kft. ceglédi konyháján több mázsa lejárt fogyaszthatósági és minőség megőrzési idejű, továbbá jelöletlen, nem nyomon követhető élelmiszert talált és foglalt le.

A  Nébih szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint várhatóan több százezer forint lesz a bírság. Az albertirsai székhelyű cég másik két konyháján elvégzett ellenőrzések során a szakemberek nem találtak problémát.

A ceglédi konyhán az ellenőrzés során a felhasznált élelmiszerek között - elkülönítés vagy megjelölés nélkül - egyebek mellett több mint 80 kilogramm lejárt fogyaszthatósági idejű húst, húskészítményt találtak. A lefoglalt áru mennyisége meghaladja a 240 kilogrammot.
Az épület helyiségeinek állapota szintén nem felelt meg az előírásoknak. A konyhában a falak csempehiányosak, az ajtók és tároló szekrények sérültek, takaríthatatlanok voltak. A húselőkészítőben a mosogatóba a szennyvíz elvezetője csepegett. A raktárban közvetlenül a padozaton tárolták az élelmiszereket.

A Nébih a lejárt és nem nyomon követhető élelmiszereket megsemmisítette.