Közös jegycsomagokat kínál a Zsolnay Örökségkezelő és a Pécsi Egyházmegye

Forrás: MTI

 2016. január 25. 17:12

Közös jegycsomagokat kínál hétfőtől a Zsolnay Örökségkezelő NKft. (ZSÖK NKft.) és a Pécsi Egyházmegye, amelyekkel a baranyai megyeszékhely belvárosának nevezetességeit tekinthetik meg a látogatók.

Pécs kulturális, közművelődési intézményeinek döntő többségét integráló ZSÖK Nkft. az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy a jegycsomagoknak köszönhetően a látogatók könnyebben alkothatnak egységes képet város a legjelentősebb vallási-egyházi örökségeiről.

Tájékoztatásuk szerint a Székesegyház és Cella Septichora nevet viselő csomaggal megtekinthetők a Cella Septichora Látogatóközpont világörökség részét képező, negyedik századi ókeresztény sírépítményei, továbbá az Ókeresztény Mauzóleum, ahol késő római szarkofág és bibliai jeleneteket megörökítő freskók láthatók, valamint a székesegyház.
Mint kiemelték, a Korszakok nagy templomai elnevezésű jegycsomag esetében mindezek mellett még látogatható Gázi Kászim pasa dzsámija, Magyarország páratlan török kori műemléke, amelyet a magyarországi török-iszlám építészet legjelentősebb alkotásaként tartanak számon.

A Szent István tér elnevezésű, két napra szóló jegycsomaggal bejárható a tér minden nevezetessége: a Cella Septichora Látogatóközpont, az Ókeresztény Mauzóleum, és a Középkori Egyetem tárlatai, a Székesegyház, a Dóm-kőtár román-kori faragvány-gyűjteménye és a Kincstár, amelynek tárlata értékes festményeket, grafikákat, metszeteket, szobrokat, ötvöstárgyakat és numizmatikai emlékeket foglal magába - olvasható a közleményben.