Közös kampányt indít az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 06. 11:48

Az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) közös kampányt indít, hogy ösztönözze a belföldi és külföldi turistákat Budapest és környékének újrafelfedezésére. Az egyedi élménytúrákat helyi szakértők vezetik majd.

Az Airbnb és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködést kötöttek a járvány utáni turizmus növelésének és helyreállításának érdekében Budapesten és környékén. A partnerség részeként az Airbnb és az MTÜ együtt dolgozik majd a turizmus egyensúlyának helyreállításáért, elosztva annak gazdasági előnyeit a régión belül, és több ember számára biztosítva ezzel bevételt – tudatta a rövidtávú lakáskiadásra szakosodott foglalási oldal a lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Emlékeztetnek, hogy a koronavírus-járvány különösen súlyosan érintette Európát, amely 2019-ben az összes nemzetközi beérkező turistaforgalom több mint felét és ezzel több mint 745 millió látogatót fogadott.

A tájékoztatás szerint a Budapest környéki turizmus helyreállításának elősegítése érdekében mind a belföldi, mind a külföldi vendégek számára helyi szakértők által vezetett egyedi Airbnb-élményprogramokon keresztül kínálják a főváros újrafelfedezésének lehetőségét. A vendégek olyan különleges programok közül választhatnak, mint a Vegán ételtúra, az Utcai művészet túra vagy az Egyedülálló budapesti háztetői élmény.

Ez az első ilyen jellegű együttműködés az Airbnb és egy közép- és kelet-európai desztinációs marketing szervezet között. Vladimir Beroun, az Airbnb Public Policy vezetője (CEE & CIS régió) így értékelte a megállapodást: "Különösen örülünk a Magyar Turisztikai Ügynökséggel való partnerségünknek, mivel ez az első ilyen jellegű szövetségünk a Visegrádi Együttműködésen belül. Jó partnerek szeretnénk lenni, és ki szeretnénk terjeszteni ezt az együttműködést olyan városokra is, mint például Prága, hogy továbbra is támogassuk a turizmus világjárvány utáni helyreállását."

Egyedi élménytúrákkal ösztönöznék Budapest újrafelfedezését

Fotó: 123rf.com

Mint írták, az Airbnb már több mint 500 helyi önkormányzattal és szervezettel működik együtt a világ minden táján a turizmus támogatása, az adók begyűjtése és befizetése, valamint a felelős otthonmegosztás előmozdítása érdekében. Ebben az évben a cég már bejelentett partnerséget Krakkó városával a turizmus helyreállításának támogatására, valamint Pozsony városával a turisztikai adó automatizált beszedésére az Airbnb-platform használatával.

Az Airbnb és az MTÜ korábban több erőforrást bocsátott a magyarországi házigazdák rendelkezésre, hogy ezáltal segítsen a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) regisztrációs szabályainak való megfelelésben. Ennek érdekében a foglalási oldal létrehozott egy külön mezőt a házigazdák NTAK-számának feltüntetéséhez.

A közlemény kitér arra is, hogy miután az Airbnb 100+ frissítést hajtott végre teljes szolgáltatásán, magyarországi házigazdái, akiknek egy kiadó lakásuk van a platformon, együttesen 3 millió dollár felett kerestek idén május 1. és augusztus 15. között.