Közös kolbászolást rendez Gyula és Békéscsaba

Forrás: turizmus.com

 2021. október 12. 12:11

Október utolsó hétvégéjén Gasztrotúrára várja az érdeklődőket a Gyulai Turisztikai Nonprofit Kft. és a Békéscsabai Turisztikai Egyesület. A térség programkínálatát, a programokat összekötő túrákat és transzfert a Gyula–Békéscsaba Térségi TDM-Szövetség koordinálja és népszerűsíti.

Gyulán a Világóra és környéke tölti be a bázishelyszín szerepét. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület jóvoltából lehetőség nyílik a térségi gasztronómia különleges helyi termékeinek megkóstolására, a KörösKosár termelői közössége pedig tovább színesít a palettát.

A csatlakozó helyszínek között szerepel a három legnagyobb attrakció: a Várfürdő, a vár és az Almásy-kastély. Utóbbi új büszkesége, a Stefánia-szárny is látogatható lesz ezekben a napokban, a látványkonyhán pedig meglepetésekkel várják a vendégeket.

A Gasztrotúrához három főzde is csatlakozott, és az éttermekben is fókuszba kerül a kolbász és a pálinka.

A térségi gasztronómiai programkínálatot a Gyula–Békéscsaba Térségi TDM-Szövetség koordinálja

Fotó: visitgyula.com

A Gasztrotúra hétvégéjén Békéscsaba városa a 25. Kolbászfesztivál helyszíne is egyben. A csabai kolbászt népszerűsítő rendezvény a hagyományokat és a tradíciókat megőrizve, ugyanakkor rendhagyó módon, kolbásztöltő versenyek nélkül kerül megrendezésre. A napközbeni programokat: a kolbászvásárt és a látvány-disznótorokat a Gasztrotúra további állomásainak kínálata teszi teljessé. A fesztivál helyszíne és a közeli jégpálya mellett további 14 békéscsabai állomás várja a vendégeket.

Az esti nagykoncertek idejére pedig a „csabai kolbász kerül fesztiválhangulatba”.

A két város között mindhárom napon térítésmentes buszos Gasztrotranszfer üzemel. A járatok a két belváros között közlekednek, köztes fel-és leszállópontként érintve a CsabaParkot, amely a Kolbászfesztivál helyszíne.

A részletes gyulai és békéscsabai programok itt találhatók.