Közös munkában gondolkodik az MSZÉSZ Északi régiója

Forrás: turizmus.com

 2016. április 05. 17:01

A desztinációban való gondolkodás volt a legfontosabb üzenet a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége Északi régiójának április 3-i ülésén. Az eseményen 15 szálloda, 25 társult tag, valamint 2 leendő társult tag képviseltette magát.

A mátraházi Residence Ózon Conference & Wellness Hotelben megrendezett ülés a már megszokott menetrendnek megfelelően a tagok beszámolóival kezdődött. Ahogy a Balatoni és a Nyugati régió esetében, az Északi régió tagjai is szép eredményről számoltak be az év első három hónapjára vonatkozóan. Elhelyezkedéstől, árfekvéstől, kategóriától, típustól függetlenül jól kezdődött az év a szállodákban, a kihasználtságra, forgalomra, árbevételre vonatkozó adatok egyaránt kedvezőek. „Ha az idén is olyan eredményünk lesz, mint 2015-ben, akkor roppant elégedettek leszünk" – hangzott az egyik kisebb tagszállodájuk sommás véleménye 2016 eddigi eredményeiről.

Előfoglalási adataik már nem olyan biztatóak, ebben a régióban nem jellemző az előfoglalás olyan mértékben, mint évekkel ezelőtt. (A régióban a belföldi vendégéjszakák aránya 2015-ben a legmagasabb volt a többi régióhoz képest, a vendégéjszakák számában a hazai régiók között a 4. helyen állnak.)

Az ülésen két leendő társult tag, a Hegyvidéki Tréningközpont és a Kékes Kutató-Mentő Alapítvány is részt vett. A bővülés összhangban van a régióvezetők céljaival, mely szerint növelni kívánják a jelenlegi 56 százalékos tagsági arányt – tájékoztatta szerkesztőségünket Dinya Anikó régióvezető.

A Mátraházán összegyűlt szakemberek sem hallgatták el aggodalmukat a SZÉP-kártya esetleges megszüntetését illetően, a munkaerővel kapcsolatos problémáik szintén égetőek. Dinya Anikó régióvezetőtől megtudtuk: saját szállodájukban, a Hotel Opálban az idei esztendő első három hónapjában 74 százalékos volt a fluktuáció.

A régió befejezés előtt álló szállodákkal büszkélkedhet: június végén nyílik a Castellum Hotel Holllókő, hónapokon belül várható a miskolctapolcai Avalon Resort & Spa és a Panoráma Hotel Noszvaj debütálása is.