Közösen kampányol Hévíz és Hajdúszoboszló

Forrás: turizmus.com

 2015. február 10. 17:00

Kétmillió vendégéjszaka egy hajóban – akár ez is lehetett volna a szlogenje a két nagy fürdőváros közös akcióját beharangozó budapesti sajtótájékoztatónak, amelyet egy dunai sétahajón tartottak. Céljuk a belföldi forgalom élénkítése az előszezonban.

Mint arról a Turizmus.com már beszámolt, Hévíz és Hajdúszoboszló még decemberben bejelentette, hogy nem vesznek részt a budapesti Utazás kiállításon, miután a Magyar Turizmus Zrt. nem lesz jelen régiós standokkal. Ehelyett közös promóciót dolgoztak ki a belföldi piac közvetlen megszólítására, amelynek részleteit kedden tárták a nyilvánosság elé egy budapesti sajtótájékoztató keretében.

 

A kampány lényege, hogy a belföldi vendégek előszezoni foglalásainak ösztönzésére 3+1 éjszakás, különféle ajándékszolgáltatásokat tartalmazó csomagokat kínálnak mindkét településen, s ezeket közös budapesti kitelepüléseken (például február 22-én a Bálnában), valamint online és offline csatornákon is népszerűsítik, 3+1 akció, indul a fürdőszezon szlogennel.

Hajdúszoboszlón február 3-tól április 3-ig foglalható a 3+1 csomag, amelyet 39 szálláshelyen, köztük számos vendégházban lehet igénybe venni. Itt az ajándék plusz egy vendégéjszaka mellé ingyenes szanunahasználat, kenyérlángos, kerékpárkölcsönzés és múzeumi belépő jár – tudtuk meg Kabály Zsolttól, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

 

Hévízen március 1-jétől április 30-ig tart a kampányidőszak, s eddig 28 szálláshely csatlakozott, a magánházaktól a felső kategóriás szállodákig. Az akció keretében foglaló vendégek fél áron vásárolhatnak a tófürdőbe Nympha belépőt, ingyen használhatják a 2014-ben átadott HeBi városi közösségi kerékpárrendszert, és segwaytúra foglalása esetén is kedvezményt kapnak – tájékoztatott Horváth Orsolya, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A budapesti sajtótájékoztatón részt vett a két város polgármestere is, Papp Gábor (Hévíz) és Sóvágó László (Hajdúszoboszló), akik a vendégforgalom alakulásáról és az elmúlt időszak fejlesztéseiről beszéltek, hangsúlyozva ugyanakkor a két versenytárs összefogásának rendkívüliségét, amivel példát is akarnak mutatni.

Hévíz tavaly 1 millió 66 ezer vendégéjszakát realizált, ebből a belföldiek aránya kicsivel meghaladja a 30 százalékot, és arra különösen büszkék, hogy a vendégek közel 80 százaléka visszatér. A polgármester külön is kitért az orosz beutazó forgalomra, amelyet illetően továbbra is bizakodóak, hiszen tavaly csupán minimális mértékben, 2-3 százalékkal esett vissza.

A város legújabb fejlesztései közé tartozik a 800 millió forintos beruházással megvalósuló Korok és borok tematikus sétaút Hévíz Egregy városrészében, ezt idén nyáron adják át. Terveik között szerepel egy helyi buszjárat indítása, amely a Hévíz-Balaton Airportig közlekedne. Folyamatban van a hévízi gyógykórház fogadóépületének megújítása is.

Hajdúszoboszlón 2014-ben 1 millió 62 ezer vendégéjszakát számoltak, aminek 65 százaléka belföldiektől származik. Tavaly rekordszámú, 305 ezer vendéget fogadtak, elsősorban a szomszédos országokból erősödött a beutazás, és jelentősen megugrott a lengyel forgalom.

 

Czeglédi Gyula, a Hungarospa Zrt. vezérigazgatója elmondta, az elmúlt húsz évben 13,5 milliárd forintos fejlesztés valósult meg a hajdúszoboszlói fürdőben, amely a gyógyulás-wellness-szórakozás hármasának jegyében kínál immár ötcsillagos vízi élményeket 30 hektáron. Legutóbb, 2014-ben 1,5 milliárd forintos beruházással egy extrém zónát létesítettek 6 új óriáscsúszdával, vízeséses mászófallal, és kalandmedencéket a 6–12 éves korosztály számára. Tavaly több mint 1,5 millió vendéget fogadtak Európa legnagyobb fürdőkomplexumában, s 700 ezer gyógy- és wellness-szolgáltatást értékesítettek.