Közösségi oldal kalandozni vágyóknak

Forrás: turizmus.com

 2015. december 10. 16:57

Magyarország minden tájáról kínál „kalandokat" egy új hazai programajánló szolgáltatás és a hozzá tartozó mobilalkalmazás, amely GPS révén érzékeli, hol jártunk és ott mit csináltunk. A legaktívabbak kedvezményekre és ajándékokra válthatják a gyűjtött pontokat.

A hosszú hétvégi kikapcsolódással járó nehézségeket (programszervezés, szállásfoglalás stb.) hivatott megkönnyíteni egy új szolgáltatás, a Viago. Ez lényegében a helyi jellegzetességekkel teletűzdelt programajánlókat jelent, melyeket a szolgáltatáshoz tartozó mobilos alkalmazás segítségével teljesíthetjük, ami GPS révén érzékeli, melyik helyszíneken jártunk és ott mit végeztük el. Az élményeinkről útinaplókat készíthetünk, ezek az eredményeinkkel együtt a nyilvános profilunkba kerülnek, és mi is értesülünk róla, ha egy ismerősünk teljesített egy kihívást, vagy épp a kiszemelt kalandunkról osztja meg valaki a tapasztalatait. A legaktívabbak különböző címeket szerezhetnek, és a nyilvános toplistákon egyre előkelőbb helyezést érhetnek el, így útinaplóikkal a közösség nagy része találkozik. A kalandok teljesítése és beszámolók készítése nem csak az élmények miatt éri meg, ugyanis az így gyűjtött pontokat kedvezményekre és ajándéktárgyakra is be lehet váltani.

Az oldal készítői nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az egyes kalandok ne csak száraz helyleírások vagy reklámnak tűnő bejegyzések legyenek, hanem személyes tapasztalatokon alapuló idegenvezetés, amit egy helyismerettel rendelkezőtől is kapnánk útbaigazításként. A kiszemelt kalandokhoz közeli szállásokat is listáz a rendszer, így a hétvégi programok egy helyen megszervezhetőek. Törekvéseiket a Magyar Marketing Szövetség 2015-ben az Év Honlapja díjjal jutalmazta turizmus kategóriában.

Az oldalon jelenleg hazai és erdélyi kalandok találhatóak, de a tervek szerint a belföldi bővítés mellett hamarosan Szlovákia és Szerbia magyarlakta települései is bekerülnek a választékba, valamint kísérletezni fognak azzal is, hogy a felhasználók kezébe adják a kalandok összeállítását.