Közösségi reggeli, gasztropódium, cukrászműhelyek

Forrás: turizmus.com

 2017. április 05. 13:35

A Hú!SVÉT+SWEET nevű rendezvénnyel startol el a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) 2017-es éve az ünnepet követő hétvégén, április 22-23-án.

Az esemény házigazdája, a Villányi borvidék kedvelt gasztronómiai színfoltja, a lakásétteremként és gasztroműhelyként működő PalKonyha.A minifesztivál idén is tematikus lesz, de ezúttal nem alapanyagok köré épül a koncepció.A szombat a vidéki éttermek napja, mely 9.30-kor egy falusi SVÉT-asztalos közösségi reggelivel indul. Ennek célja a helyi, házi készítésű különlegességek népszerűsítése, továbbá, hogy rámutasson a reggeli étkezés fontosságára.

HúSVÉT + SWEET Palkonyán! from E-motion Pictures on Vimeo.

Déltől indul a Gasztropódium, beszélgetésekkel gasztro, illetve boros témákban. 12.00-kor nyitnak a hagyományosan felújított paraszt porták, ahol a SVÉT-tagok és a meghívott vendégéttermek a saját környékükre jellemző húsvéti és vidéki ízekkel készülnek egészen az esti órákig. Idén tehát már a vacsora is megoldható lesz helyben.A nap zárásaként megnyitják a Babka pop-up bárt, ahol helyi borokkal, színes koktélokkal, DJ-vel és fényfestéssel várják a vendégeket.Vasárnap is lesz reggeli, de párbajjal megspékelve: női gasztrobloggerek zsűrizésével a Babka Budapest és a PalKonyha mérkőzik meg, hogy kiderüljön vidéken, vagy a fővárosban jobb-e a reggeli.Déltől a vidéki cukrászműhelyeké a főszerep, de rögtön utána le is gyalogolhatók a kalóriák a falubéli porták felkeresésével a baranyai mintafalu, Palkonya bebarangolásával.

Info: www.svet.hu

Kapcsolódó cikkek

SVÉT Veszprémben

2016. augusztus 15.

Palkonya stílusosan tálal

2015. április 08.