Közvetlenül a vendéghez

 2013. április 11. 12:59

A világhálós vendéghalászathoz ad hatékony eszközöket szállodáknak az úttörő technológiai és online stratégiai megoldásokat kínáló Bookassist.

Forradalmi foglalási szoftverük, a Distribution Manager nem pusztán a hotelek közvetlen vendégszerzését támogatja. Ennél jóval többet tud, mivel azokat a foglalásokat részesíti előnyben, melyek egyúttal nagyobb árrést biztosítanak a házaknak.

 

Új szállodai disztribúciós rendszer a piacon

A turisztikai piac szereplőinek foglalástechnológiai és online marketingstratégiai megoldásokat nyújtó céget Írországban alapították, ahol ma piacvezető. Jelenléte dinamikusan növekszik Európában: képviseleteivel immár Spanyolországban, Portugáliában, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Csehországban, Ausztriában és Németországban van jelen. Irányításukért és a szállodai termékekért Yahya Fetchati, a Bookassist vezérigazgatója felel, aki korábban director of hotel partner marketing pozíciót töltött be Lastminute.com-nál, illetve a Hotels.com európai ügyvezető igazgatója volt.

A cég Magyarországi piacra lépése Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace-szal való együttműködés eredménye. A luxushotel pozitív tapasztalatainak köszönhetően már számos szálloda érdeklődik itthon is szolgáltatásai iránt.

 

 

Árrésoptimalizáló csatorna

A Bookassist nem egy újabb online foglalási rendszer. Bár igaz, hogy minden partnerük felkerül egyúttal az oldalukra, ahol aztán ajánlataik könnyen kereshetők. Azonban az odakattintó látogatót a rendszer automatikusan a hotel saját oldalára vezeti, ahol a vendég közvetlenül végezheti foglalását.

A Bookassist termékeivel ugyanis éppen azt kínálja a hoteleknek, ami iránt a legnagyobb a kereslet: a direkt foglalások növelését. Ehhez kínál élvonalbeli termékeket az ír gyökerű cég. 2012-ben a Bookassist Booking Engine-jük a legjobb foglalási motornak járó World Travel Awardot nyerte el, tavaly óta pedig szorosabbra vonták együttműködésüket a Google-lal. Ennek eredményként a Bookassist Trafic Buildert használó szállodák a Google-keresésekben az első találatok közt jelennek meg, és az érdeklődők egyből a szálloda oldalára jutnak el, ahol ajánlataik már közvetlenül foglalhatók.

Végül, de nem utolsó sorban a Bookassist legújabb fejlesztését, a Distribution Managert az idei ITB Berlinen mutatták be a szakai közönségnek. Az általuk kínált disztribúciós csatorna különlegessége, hogy a hagyományos csatornákkal szemben az árrés optimalizálására is megoldást kínál. A program nem szimplán egy disztribúciós felületet kínál a foglalások egyszerűbb kezelésére, hanem stratégiai eszközként ad a szállodai értékesítés kezébe.

A program ugyanis mindig azokat a foglalásokat részesíti előnyben, melyek nagyobb árrést biztosítanak a szállodának, továbbá az utolsó elérhető szoba is mindig a hotel saját honlapján jelenik meg.

 

Szakmai támogatás

A Bookassist azon felül, hogy huszonegyedik századi technológiai megoldásokat nyújt, partnereit szakmai támogatásban is részesíti. A hotelek a Bookassist account managereivel együtt tervezhetik meg a stratégiájukat és elérendő céljaikat. A hotelekkel folyamatos kapcsolatban álló munkatársaik rendszeresen tartanak megbeszéléseket, havonta jelentéseket küldenek a hotel teljesítményéről, valamint elemzéseket a javítandó területekről.

Technológiai termékek értékesítése mellett évente szemináriumokat is tartanak azokban az országokban, ahol már jelen vannak. Ezeket tapasztalt szállodai szakemberek tartják, akik a szállodaipar éppen aktuális trendjeiről és a jövőbeni kilátásairól is beszámolnak, ezzel is segítve az értékesítők munkáját. (x)

 

Info

Tel: +43 (0)1/890 34 95

Fax: +43 (0)1/253 303 37 577

Mobil: +43 (0) 699 171 807 13

Email: mario.clemente@bookassist.com

Web: www.bookassist.at