Kulináris élményközpont nyílt a Káli-medencében

Forrás: turizmus.com

 2022. május 23. 13:21

A magyar Provence-ként is emlegetett Káli-medence vendéglátása komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt időszakban, ezt a tendenciát erősíti a május 20-án megnyílt Mandilla panzió igényes gasztronómiai kínálatával, válogatott borokkal és hangulatos szobáival.

A Káli-medence fővárosának Köveskált tartják, nem meglepő, hogy Penziás Réka és férje Kovács Gábor itt nyitotta meg a Mandilla panziót. A szerelemprojektként létrejött vállalkozás tulajdonosai számára a Káli-medence mindig is kiemelkedő jelentőséggel bírt, az ötletből terv, a tervből pedig nagyszabású vállalkozás alakult ki, amely a kompromisszumok nélküli nyugalom megteremtését tűzte ki célul – írták a panzió megnyitásáról hírt adó közleményükben.

A hely romantikus hétvégére és családi vakációra egyaránt alkalmas

Fotó: Mandilla panzió

A más területen már bizonyító üzletasszony számára a lelki egyensúly megteremtését jelentette a Káli-medence, a feltöltődést találta meg itt és hamar biztos lett abban, hogy „ezt az érzést meg kell osztanom másokkal is” – vallja Penziás Réka.

A panzióban összesen 10 szobát alakítottak ki, egységesen magas színvonalon, de más-más stílusban, ahol távol a város zajától igényes környezetben kapcsolódhatnak ki a vendégek. A hely befogadó, romantikus hétvégére és családi vakációra egyaránt alkalmas, ugyanis a tágas, gyönyörű kert az itt található szabadtéri medencével alkalmas a passzív elvonulásra, valamint az aktív töltődésre is.

A Mandillában kiemelt figyelmet kap a gasztronómia

Fotó: Mandilla panzió

A mediterrán gasztronómiai fogásokért Kozma Zoltán séf a felelős, akinek kiemelten fontos, hogy a változatos bisztróételek friss és szezonális alapanyagok felhasználásával készüljenek, előnybe részesítve a helyi termelőkkel való együttműködést.A gasztronómia alapjait a séf segítségével, saját szervezésű főzőklubokban is elsajátíthatják az ide látogatók, s hogy az élmény még komplexebb legyen, a panzió saját borospincéjében kóstolhatják a fogásokhoz passzoló borokat.

A szobák is a nyugalom és a feltöltődés stílusos bázisai

Fotó: Mandilla panzió

Az étterem a szállóvendégeken túl mindenki számára nyitva van. „A Mandilla oázis, ahol a szálló és átutazó vendégek egyforma figyelemben részesülnek” – mondja Penziás Réka, aki felhívja azonban a figyelmet arra, hogy érdemes előre foglalni, mert a magas színvonal fenntartása érdekében limitált a befogadóképesség.