Különleges film készült Pannonhalmáról

Forrás: turizmus.com

 2015. október 19. 19:20

A Pannonhalmi Apátság az elmúlt években, szellemiségének megtartása mellett kívül-belül megújult és átalakult. jelentős infrastrukturális és turisztikai fejlesztéseinek bemutatásához sajátos formát választottak: egy egész estés film készült a témában, melyet október 19-én mutattak be szűk körben.

A cél az volt, hogy Terei Miklós látásmódján keresztül csokorba foglalva mutassák be a pannonhalmi vállalkozások sokszínűségét, együtt a bencés lelkiség, az Apátság mindennapjainak megjelenítésével. A film készítője egy éven át gyakorlatilag együtt élt az atyákkal és a pannonhalmi munkatársakkal.

A film kizárólag ezen az estén látható mozivásznon, a későbbiek során egy rövid, 4 perces verziója turisztikai filmként szolgál majd, míg egy közel 20 perces változat elsősorban a Pannonhalmára érkezőket kívánja beavatni a monostor életébe, a látogatóközpontban történő vetítés során. Az egész estés változat online formában lesz majd elérhető, továbbá megvásárolható lesz a budapesti és pannonhalmi ajándékboltokban, illetve az Apátság webshopján keresztül.