Különleges ízvilág: új VarioSmoker a Rationaltól

Forrás: turizmus.com

 2020. október 07. 15:04

Az Egyesült Államokban hagyomány, Európában egyre divatosabbá válik a füstölés. Ez az élelmiszerek tartósításának és az új ízek megjelenésének régi, de összetett módszere.

Az intelligens konyhai berendezéseknek köszönhetően manapság sokkal könnyebb és megbízhatóbb a füstölés. Például a RATIONAL által kifejlesztett új VarioSmoker által, melyet az új iCombi Pro combi-steamer számára készítettek. A VarioSmoker az USB-n keresztül egyszerűen csatlakozik a főzőrendszerhez, egy be-/kikapcsolással indul, és intelligens főzőutakkal vezérelt. Az eredmény: füstölt, továbbfejlesztett élelmiszer, egyéni ízvilággal.

„A halakat, a húst és a zöldségeket a VarioSmokerben egyidejűleg lehet főzni és füstölni. Ez nagyon különleges ízvilágot nyújt” – mondja Szekeres Tibor, a Rational Magyarország ügyvezető igazgatója.

A lazac is ízletesebb, ha füstölt

Fotó: Rational

Annak érdekében, hogy a felhasználó számára a lehető legegyszerűbb legyen, és biztosítsa a sikert, a VarioSmoker és az iCombi Pro összekapcsolása után a főzési útvonalak az iCookingSuite-ban, a combi-steamer intelligens kijelzőjén jelennek meg.

A termékek intenzitását és ízét az egyes füstölés előtti lépések kiválasztásával lehet befolyásolni. A szokásos füstölőanyagot, mint például a faforgácsot vagy pelletet a füstölődobozba lehet helyezni. Az aromát és az intenzitást a füstölőanyagok kiválasztása, a főzőkamra hőmérséklete és a nyersanyagok előkészítése együttesen határozza meg.

A VarioSmoker az USB-n keresztül egyszerűen csatlakozik a főzőrendszerhez

Fotó: Rational

Az iCombi Pro ezután átveszi az irányítást, a kívánt eredmény elérése érdekében. Gondot fordít továbbá az iCareSystem nevű intelligens program a tisztításra, amely eltávolítja az összes szennyeződést, beleértve az intenzív füstölő illatanyagot is. Használat után a füstölődobozt fel lehet függeszteni a helytakarékos tartóra. Ezenkívül a tartó variálható, hogy mindig a legjobb magasságban legyen rögzítve. A VarioSmoker 1997-től valamennyi combi-steamerben megtalálható, de kézi üzemmódban. Ha még nem lelkesednek teljesen a füstölt ételek iránt, akkor ez a megoldás biztosan leveszi lábukról mind a szakácsokat, mind pedig a vendégeket.

(X)