Különös szállás az Airbnb-n: szoba a léghajón

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 10:32

A híres Goodyear léghajót is ki lehet bérelni a jövőben az Airbnb-n, ha valaki nem tart a magaslati "szobától."

A léghajózás inkább csak a Goodyear egyik marketingeszköze és afféle költséges hobbi volt, amit kizárólag meghívásos alapon lehetett igénybe venni – legalábbis eddig.

Most viszont meghirdettek az Airbnb-n három éjszakát a XXI. század Zeppelinjén, gyakorlatilag bárki számára. Október 22-én, 23-án és 24-én 150 dollárért ki lehet bérelni egy szobát a léghajó fedélzetén – írja a Travel and Leisure. Igaz, a kalandvágyók nem a levegőben fognak aludni, hanem az Ohio állambeli Mogadore egyik hangárjában.

A vendégek rendelkezésére áll a közelben egy tóparti kempinghely is, grillezővel és tűzhellyel, és természetesen fel is szállhatnak majd e különös masinával.

Ritka lehetőség: három nap szobát lehet bérelni az Airbnb-n a Goodyear léghajóján

Fotó: Wikimedia Commons

A 150 dolláros ár, amiben két jegy is benne van egy amerikai focimeccsre,  nem sok az egyedi élményért, pedig nem beszélhetünk extra tágas szobáról és sokféle szolgáltatásról. A Goodyear léghajója ugyanis távolról sem akkora, mint a szerencsétlen sorsú Zeppelin volt. Mindenesetre a lap szerint nagyon sokan érdeklődtek az Airbnb-n a különleges lehetőség iránt.

 

A léghajó remek marketingeszköz

A léghajó, bár hirdeti a patinás cég nevét, és remek marketingeszköz, nem kizárólag reklámcélokat szolgál: gyakran fényképezik a pilóták ennek fedélzetéről a sportmeccseket, amiket szponzorál a vállalatóriás.

Rendszeresen meghívnak vállalatvezetőket és újságírókat is, hogy megtapasztalhassák, milyen ringatózni egy gázüzemű hajón a levegőben. Sokszor a gumiabroncsok vásárlói is nyerhetnek egy-egy jegyet a léghajókra.

Amint Jerry Hissem, a léghajó egyik vezető pilótája nyilatkozta az USA Today-nek, különösen a cég életében nevezetes évfordulók alkalmából szerveznek nyilvános túrákat.

Kapcsolódó cikkek