Kutatás a kutyabarát hotelekről

Forrás: turizmus.com

 2016. április 26. 12:50

Átfogó kutatást végzett a Kutyabarát.hu a hazai kutyabarát szállások tekintetében, melyből kiderül, hány kutyával látogatható szállás van jelenleg hazánkban (megyei bontásban), mennyit kell külön fizetni és milyen külön szolgáltatások várják a kutyásokat.

Az összesítésben résztvevő portálok, ahol a kínálatban az adott szálláshelynél egyértelműen jelezték, hogy kutya (kisállat) vihető: Travelo.hu, Szállás.hu, Balatoni-szállás.hu, Szállodák.hu, Itthon.hu, Szállások.hu, Kutyás-szállodák.lap.hu, Trivgao.hu, Kutyabarát.hu.

A tendencia ismert, miszerint a magánszállások és apartmanok mellett már egyre több hotelben is szívesen látják a kutyával érkező vendégeket. Mint ahogyan az egyes kategóriák áraiban, a vendégeknek nyújtott szolgáltatások színvonalában is vannak különbségek, a kutya után fizetendő árak, és a négylábúaknak nyújtott szolgáltatások is eltérhetnek egymástól.

Összesen 2466 db hazai szálláshely adatait vettük górcső alá az említett portálok kínálata alapján.  A kutyával látogatható hazai szálláshelyek száma ebből 2172 db, melybe a szállodák, panziók, vendégházak, fogadók, magán szálláshelyek tartoznak bele.

 

Kutyabarát szálláshelyek aránya Budapest és a megyék tekintetében a vizsgált szálláshelyek arányában:

A jelenleg érvényes, és az utazási portálokon 2162 esetben feltüntetett kutyaárak alapján elmondhatjuk, hogy átlagosan 1.280 Ft/éj áron tudjuk Kedvencünket magunkkal vinni a magyar szálláshelyekre.

Az árak mellett a kutyával érkezőknek nyújtott szolgáltatások is a kutatás részét képezték. Egyes szálláshelyek kiemelt figyelemmel fordulnak a kutyával érkező vendégek felé, számos extra szolgáltatással kedveskedve a gazdinak és négylábú barátjának. A kutyával érkező vendégek részére számos szálláshely biztosít erkélyes/teraszos/kertkapcsolatos szobát, és ajánl közeli kutyabarát kirándulóhelyeket, valamint felhívja a figyelmet a környéken található kutyaúsztatási lehetőségekre is.

Forrás: kutyabarat.hu

A kutyabarát szolgáltatások palettáján megtalálható a kutyafuttató, és a kutyakozmetika is, sok helyen etető-, és itatótálat, kutyajátékot, plédet, kullancscsipeszt és ürülékszedő zacskót biztosítnak a vendégek részére, de olyan hely is van, ahol jutalomfalattal kedveskednek az ebeknek.

A kutatás adatai a kutyabarát.hu portálon részletesen is elérhetőek.