Kutatás indul a desztinációs márkák fejlesztéséért

Forrás: turizmus.com

 2015. november 06. 11:17

A Magyar TDM Szövetség együttműködési megállapodást írt alá a Budapest Metropolitan Főiskolával (korábban BKF), mely az általános kereteken túlmenően – szakmai gyakorlathoz segítés, oktatásban, tematika kidolgozásában való részvétel – egy közös kutatás elindításáról is állást foglal.

A kutatás keretei belül a Budapesti Metropolitan Főiskola Turizmus menedzsment mesterszakán, a Desztináció-örökségmenedzsment specializációjú hallgatók a hazai desztinációs márkák elemzését, értékelését és fejlesztési lehetőségeit vizsgálják a Magyar TDM Szövetséggel, valamint annak tagjaival együttműködve.

A tanulmány célja az, hogy a szakmai körökben véglegesített dimenziók mentén a hazai desztinációs márkák online megjelenése fejlesztésre kerüljön, és a TDM szervezetek ezáltal egyre versenyképesebb, átfogó és a stratégiai irányoknak megfelelő online megjelenéssel rendelkezzenek. A hamarosan megjelenő GINOP-TDM pályázati források lehívásában is fontos szerepet kaphat a megfelelő alapokon nyugvó online kommunikációs tevékenység, így különösen aktuális és figyelemfelkeltő a Főiskola és a Szövetség összefogásával létrejövő kutatás, majd az ezt kielemző tanulmány.

A kutatásba való belépéshez az alábbi linken látható kérdőív rövid kérdéseinek megválaszolása szükséges, amelynek kitöltése 5 percet vesz igénybe.

A kitöltés határideje: 2015. november 11.

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/834855153/

Ezúton szeretnék a TDM szervezetek vezetőit arra kérni, hogy szánjanak néhány percet a kérdőív kitöltésére, amely alapján a Hallgatók megkezdhetik a desztinációjuk fejlesztési szemszögű elemzését, amely által hasznos eredmények, fejlődési lehetőségek kerülhetnek azonosításra.

A kutatásban való részvétel teljességgel térítésmentes és önkéntes. Az eredmények a Magyar TDM Szövetség 2015. december 3-4-én, Gyulán megrendezésre kerülő Országos TDM konferenciáján is bemutatásra kerülnek.