Lakások lesznek a Hotel Ezüstpart szobáiból

Forrás: turizmus.com

 2017. november 13. 11:57

Amint arról a közelmúltban beszámoltunk, bezárt Siófok ikonikus szállodája, az Ezüstpart. A hotel épületét felújítják, lakásokat alakítanak ki benne. Tervezik egy fine dining étterem és egy wellnessközpont létrehozását is.

Korábban történt

Cikkünk megjelenése után a Divinus Ingatlanbefektetési Alap vezérigazgatója, Kéri Attila adott tájékoztatást az ingatlannak kapcsolatos terveikről. Mint megtudtuk, az ingatlant magyar magánszemélyek vásárolták meg 2006 folyamán a Hunguest Hotels kft-től, a Divinus Ingatlanbefektetési Alap igazgatósága pedig 2008-ban döntött az ingatlan piaci áron történő megvásárlásáról.

A 2008 végével beköszöntött pénzügyi válság, konkrétan a finanszírozás hiánya akkor megakadályozta a vállalat elképzeléseit, hogy egy közel 700 egységből álló apartmanhotel-komplexumot hozzanak létre. Az elmúlt években bérleti rendszerben üzemeltették külső vállalkozók a létesítményeket.

A hotel homlokzata jelentős mértékben nem fog változni, mert az átalakítás során meg kell őrizni az eredeti arculatot

Fotó: ezustpart.com

Mivel a helyi szabályozási terv lehetővé teszi, hogy a területen lakásokat alakítsanak ki, melyekre jelenleg kedvezményes, 5%-os áfakulcs érvényes, és mivel ezek iránt nagyarányú kereslet mutatkozik, a vállalat az üzemeltetési szerződés felbontásáról, nagymértékű épületbontásokról és egy komplex fejlesztésről döntött az idei évben.

Előző cikkünkben Siófok alpolgármestere, Hamvas Péter jelezte, hogy Siófok városának régi problémája volt az Ezüstpart elhanyagolt állapota, az ottani buliturizmussal járó konfliktusok.

Kéri Attila ezt megerősítve így nyilatkozott: „A várossal karöltve fogalmaztuk meg fejlesztési elképzeléseinket, melyek a következő 100 évre meghatározhatják, legalábbis kedvezőbb irányba befolyásolhatják az Ezüstpart minőségét. Az ingatlanon a meglévő szállodai épületek teljes körű felújítását végezzük el, kihasználva a páratlan panoráma és a Balaton közelségéből fakadó előnyöket. A felújított, modernizált lakásoknak az árképzésében érvényesíteni tudtuk a meglévő szerkezeteket, így az első ütem lakásait 6 hét alatt 90%-ban előértékesítettük”.

A bontás után kialakult szabad területeken újépítésű exkluzív apartmanok, penthouse lakások is épülnek hamarosan. A lakások mellé játszóházat, fitnesztermet, wellnessközpontot és egy az Ezüstpartról hiányzó fine dining éttermet is kialakítanak legkésőbb 2019 végéig.

A homlokzaton nagy változások nem valószínűsíthetőek, mivel az épület jellegét meg kell őrizni.

„A város vezetésével együtt úgy gondoljuk, hogy ezekkel a fejlesztésekkel új irányt vehet a Sió-csatornától nyugatra eső terület. A városfejlesztési elképzelésekkel, programokkal kiegészülve Siófok városa jó eséllyel hódíthatja vissza Balatonfüredtől a „Balaton Fővárosa” címet – tájékoztatott a vezérigazgató.