Lakosztályétterem a Hotel Gellértben

Forrás: turizmus.com

 2014. október 14. 14:19

Új gasztrokulturális fogalmat vezet be az idei Máron napi rendezvénysorozat alkalmából a Danubius Hotel Gellért: a lakáséttermek után itt a „lakosztályétterem" a hotel deluxe apartmantjában.

Ez az a lakosztály, ahol annak idején Jane Fonda, a nepáli király, Kirk Duglas és Sir Andrew Lloyd Webber is megszállt.

November 7-9. között  izgalmas ízkalandokat ígér a Hotel Gellért a már megszokott Márton napi bor- és gasztrofesztiválján. A Gellért gasztrorendezvényei korábban is kitűntek a bor- és libaételek egymást érő seregszemléinek sorából. Ez alkalommal ismét különleges gasztro-élményt kínál a Gellért: elsőként a szállodák között „lakosztályétteremként" megnyitja a nagyközönség körében azt az apartmantjánt, mely a legszebb kilátást mutatja a fővárosra és melyben eddig legjelesebb vendégei szálltak meg.

A limitált létszámú, prémium kategóriás vacsorát a Gellért konyhafőnöke álmodta meg.  Héjja László Séf sokfelé főzött a világban, Európa szinte valamennyi országában ugyanúgy, mint Amerikában, Kanadában vagy Thaiföldön, és hosszabb ideig dolgozott az amerikai, majd mexikói nagykövet szakácsaként is. Pénteken Németh Ágnes, a VinCE Magazin főszerkesztője ajánlja  borpárosításait a libamáj ételekhez, szombaton pedig Árvay Angelika, Tokaj-Hegyalja egyik leghíresebb borásznője és a Junibor Egyesület elnöke kínálja az Árvay Pincészet legkülönlegesebb tételeit a lakosztályétteremben.

Bővebb információ: borfesztivalgellert.hu