Látványos fejlesztésekkel indul a Budapest Park tizenharmadik évadja

Forrás: turizmus.com

 2024. április 23. 14:08

Tavaly több mint 690.000 néző látogatott el a Budapest Parkba, és az előrejelzések alapján idén újabb rekordot dönthetnek. Az április 25-én induló tizenharmadik évadban egészen új vizuális megoldásokkal erősítenek rá a biztonságos és minőségi éjszakai szórakozás élményére.

A Budapest Park idén a fókuszt a koncerteket követő idősávra, vagyis az éjszakai bulikra helyezi, ahol látványos újításokkal találkozhatnak majd a látogatók. Ahogy a Budapest Park alapító-vezérigazgatója, Pálffy András a nyitó sajtótájékoztatón fogalmazott:

“A kezdetektől arra törekszünk, hogy egy komplex fesztiválélményt nyújtsunk, a profi technikai és személyzeti felkészültségen túl rengeteg kiegészítő programmal várjuk őket. Nálunk az élet nem áll meg a koncert után - minden eseményt több tánctéren követnek bulik. Minőségileg hatalmasat lépünk előre idén az éjszakai élet vizuális megjelenését illetően, és bízom benne, hogy ez a lenyűgöző látványvilág segít abban, hogy a Budapest Park idén a biztonságos és minőségi éjszakai szórakozás új arcát mutatja meg a hazai közönségnek."

Minden programnapon 22 órától teljesen átalakul majd a Budapest Park - az éjszakai élet hazánk egyik legfelkapottabb producere, Hundred Sins által jegyzett intro zenével indul, és elképesztő fényszínház veszi kezdetét. A négy különböző tánctéren (nagytánctér, Dzsungel, Hoppá és Unicum Retro Kert) más és más látványos showelemekkel találkozhatunk. Az új, kreatív látványvilág mögött elismert művészek állnak, akiket már ismerhet a közönség többek közt az INOTA Fesztiválról és a Fénydómból is.

A látvány mellett rengeteg neves DJ-t köszönthetünk majd a lemezjátszók mögött, ráadásul több új partysorozat is indul, ilyen például rögtön április 26-án a további meghökkentő showelemekkel tarkított Surreality Nights vagy a kifejezetten az egyetemistákat táncra szólító Universe. De természetesen visszatérnek a közönségkedvenc bulik is, mint a Tesco Disco vagy a Lidocain Night.

bp_park

Tavaly több mint 690.000 néző látogatott el a Budapest Parkba, és az előrejelzések alapján idén újabb rekordot dönthetnek

Fotó: Budapest Park/sinco

 

A főszerep továbbra is a koncerteké, amelyeknek sorát a nemrégiben új lemezzel jelentkező Blahalouisiana nyitja április 25-én, másnap a Honeybeast csapata kalauzolja el a hallgatókat hol szomorú, hol vidám popzenéjének világába, szombaton pedig egy igazi kuriózum következik: A Rapgalaxis őrzői egyesülnek egy estére, vagyis a a rap, a trap, a hiphop és az újhullámos popzene legmenőbb arcai adják egymásnak a mikrofont - többek közt Sisi, 6363 és Saiid is fellép, ráadásul a szcéna legmenőbb meglepetés vendégeit is magukkal hozzák. A műsorvezető Miller Dávid lesz. Ezt követően indul a Necc Party.

A szeptember végéig tartó évadban a hazai könnyűzenei élet krémje fordul meg a Budapest Park színpadán. A hatalmas sikerre való tekintettel május 23-án újra megrendezésre kerül a Katona József Színházzal közös műsoruk, a Csinibaba Táncdalfesztivál. Tizenöt éves fennállásának eddigi legnagyobb koncertjét adja a Random Trip; első önálló parkos koncertjére készül az Analog Balaton; SEMMI címre keresztelt új lemezét mutatja be az Elefánt; és visszatér a Park színpadára a Quimby is.

A hazai fellépők mellett idén is rengeteg nemzetközi sztárprodukciót köszönthetünk hazánkban. Több mint harminc éves pályafutása során először jár Magyarországon a Take That; tavalyi, közel telt házas koncertje után visszatér Parov Stelar; 10 év után újra a Park színpadára áll a kelta gyökerekkel átszőtt punk rock zenében utazó Dropkick Murphys is; első önálló magyarországi koncertjére készül Yungblud; új dalokkal veszi be a helyszínt a brit Bring Me The Horizon.

Az évben két olyan alkalom lesz, amikor a legkisebbek bulizhatnak a Parkban: a Pöttömkert nevű gyermekprogramon májusban zenével, készségfejlesztő játékokkal és civil szervezetek kitelepüléseivel találkozhatnak a családosok, míg az augusztusi, Pöttömkert Extra eseményen egy nagyszabású, rengeteg vendéget felvonultató születésnapi koncerttel készül a Farkasházi Réka és a Tintanyúl.

Emellett újból otthont adnak különféle társművészeti ágazatoknak is. Ebben olyan neves intézményi partnereik vannak, mint a Capa Központ, a Ludwig Múzeum, a Katona József Színház vagy a Magyar Zene Háza.

 

Borravaló helyett szervízdíj, akadálymentes itallapok

A korábban említett látványos, vizuális fejlesztések mellett a Park a visszajelzések alapján is finomhangolja működését. Megvizsgálták például, hogy a látogatók a teljes évadra vetítve átlagosan mennyi borravalót szoktak fizetni, a mutató szerint ennek mértéke másfél százalék. Ezentúl ez a tétel szervizdíjként szerepel majd - melynek teljes összegét, a jogszabályban előírtak szerint a pultosok kapják -, a további borravaló lehetőségét pedig teljesen eltörlik.De más újításokkal is találkozhatnak a pultokban a látogatók: az itallapokat például vakok és gyengénlátók számára megnövelt betűmérettel, illetve Braille-írással is elkészítik.

A szeptember végéig tartó tizenharmadik évadban még rengeteg meglepetéssel készülnek, a folyamatosan bővülő kínálatot pedig a budapestpark.hu weboldalon követhetjük.