Látványos lesz a megújuló Siófok katamarán

Forrás: turizmus.com

 2015. május 13. 13:42

Nagy tempóban halad a Siófok katamarán újjáépítése. Felismerve, hogy a 70-es évek végén forgalomba állított katamaránok konstrukciója mára elavult, a Balatoni Hajózási Zrt. úgy határozott, hogy felújítja a hajót.

Az elvárás a társaság részéről a következő volt: többféle funkcionalitás, utasszállítás, rendezvények és éjszakai szórakoztatás. Ez a tervezők elképzelése szerint a formavilág, a design, a modern 21. századi trendek követése, és a funkcionalitással való összehangolása formájában ölt testet.

 

A külső formaterv és belső elrendezés kialakításával egy budapesti építész csapatot bíztak meg, a teljesen új koncepció a hajó körbejárhatóságát, a zárt terek átjárhatóságát és több irányból való megközelíthetőségét hangsúlyozza.

Az áramvonalas külső felületek, a legömbölyített, íves vonalak, a bababarát helyiségek, a kerékpártárolási lehetőség újszerű térkialakítási egységet képez.

Ez lesz egyben Magyarország első teljesen akadálymentesített hajója is, a két fedélzeti szint között például lépcsőlift működik.

 

A hajó legfelső szintjén egy prémium kategóriás kávézót is kialakítanak, amely a menetrendi hajóállomáson való várakozás során a nem utasként a fedélzetre lépő vendégeket is fogadja.

Az új hajó a főszezonban áll forgalomba.