Látványszökőkút Balatonfüreden

 2014. július 06. 14:39

Július 5-én, a Fehér Szalag Vitorlás Verseny díjkiosztó ünnepségével egybekötve - került sor a Szentkirályi Vízangyal vízi látványszökőkút átadására Balatonfüreden.

Pályázati források és a Szentkirályi Ásványvíz Kft. támogatásával nyílt lehetősége a Balatonfüredi Turisztikai Egyesületnek arra, hogy a turisztikai desztinációk közt méltán kiemelt Balatonfüred még egy attrakcióval gazdagodhasson, a városba érkező látogatók nagy örömére. A szökőkút az északi part egyik legszebb strandján kapott helyet - az Eszterházy strandon - ami esténként közparkként funkcionál. A szökőkút fényei és a vízsugár a Tagore sétány teljes hosszán, a Rózsakertből és a Hajóállomástól is megcsodálhatóak lesznek, így adva kellő hangulatot a füredi nyári estéknek.

A látványszökőkutat névadója, a Szentkirályi Ásványvíz Kft. javaslata alapján Szentkirályi Vízangyal szökőkútnak neveztük el, hiszen a fényes vízsugár egy angyalszárnyra emlékeztet.

A szökőkút további üzemeltetését a strand fenntartója, a Probio Zrt. végzi majd, akik jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy ez az attrakció megvalósulhasson Balatonfüreden.